Malin Blom, 18, var på väg till sin praktikplats när bílen fick sladd och kolliderade med en mötande bil. Hennes liv gick inte att rädda. Foto: Alex Ljungdahl
Malin Blom, 18, var på väg till sin praktikplats när bílen fick sladd och kolliderade med en mötande bil. Hennes liv gick inte att rädda. Foto: Alex Ljungdahl

Här dog Malin, 18, i halkan

Publicerad
Uppdaterad
Hon var på väg till praktikplatsen - men fick sladd i halkan.
18-åriga Malin Blom krockade och avled.
Hundratals olyckor inträffade i går och i dag fortsätter SMHI:s klass 2-varningar för vinterovädret.
Vid halv åttatiden i går morse var Malin Blom, 18, som gick en vårdutbildning, på väg till sin praktikplats i Vårgårda utanför Alingsås.
På länsväg 182 inträffade halkolyckan.
- Hon fick sladd på bilen i en kurva och kom över på andra sidan vägen. Då kom en mötande bil och drämde in, säger hennes mamma.
Malin Blom fördes till Alingsås lasarett, men hennes liv gick inte att rädda.
- Det är sådant som inte får hända, säger mamman.
Föraren i den andra bilen skadades också, men lindrigt.

Flera hundra olyckor

Trafikolyckan var en av flera hundra i ovädret och halkan i går - och en av runt 80 bara i Västra Götaland.
- Det har varit besvärligt på många ställen i södra Sverige. Under onsdagen ser ovädret ut att gå norrut så det blir besvärligt där i stället, särskilt kring Sundsvall, säger Peter Behrman, informatör vid trafikverket.
Trafikverket har haft svårt att ploga på flera ställen.
- När det ser ut som det gör, och det står lastbilar över vägarna, är det besvärligt, men det är inte så att vi stått stilla någonstans, säger Peter Behrman.
Bara i Västmanlands rapporterades ett hundratal olyckor.
Också i Uppsala och Örebro län åkte många av vägen. Även i Stockholmsområdet rapporterades många olyckor.
- Men i Stockholms län blev det inte lika illa som befarat, säger Peter Behrman.
I Vikingstad utanför Linköping körde fem bilar och en lastbil i diket i samma rondell.

Tågen stod still

Även tågtrafiken drabbades.
Mellan Uddevalla och Stenungsund stod tågen still efter att en ledning rivits ner. Samma sak hände med Arlanda Express från Stockholm.
Förra året kritiserades underhållet av vägar - men framförallt järnvägar - hårt.
- Känslan är att vi är mer på tårna nu än förra året. Betyget får sättas på oss när vi har haft några snöoväder, men vi har bättre förutsättningar i år, säger Peter Behrman vid trafikverket.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER