Branden utanför Svenljunga. Foto: Joakim Eriksson
Branden utanför Svenljunga. Foto: Joakim Eriksson

Här brinner villan i Svenljunga ner

Publicerad

Strax före klockan 19 på fredagskvällen utbröt en kraftig villabrand mellan Kinna och Svenljunga. Huset är övertänt och kommer att brinna ner. En person som bor i huset är förd till sjukhus.

Larmet kom in klockan 18.43 då en inringare ska ha sett en brand på vinden i fastigheten. Polisen lämnade platsen redan efter en halvtimme och har inga misstankar om brott i nuläget.

Branden var redan utvecklad när räddningstjänsten från Skene och Svenljunga kom fram till platsen. Villan konstaterades snabbt vara övertänd och kommer att brinna ner till grunden medan branden övervakas.

En person bor i villan

Enligt stabschefen för räddningstjänsten i Södra Älvsborg råder minimal spridningsrisk då byggnaden ligger enskilt.

Personen som bor i villan åkte med ambulans till sjukhus. Enligt räddningstjänsten är det oklart om personen har fått några skador i branden.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER