För 25 miljoner kronor kan det här bli ditt. Foto: MÄKLARHUSET/DIAKRITFör 25 miljoner kronor kan det här bli ditt. Foto: MÄKLARHUSET/DIAKRIT
För 25 miljoner kronor kan det här bli ditt. Foto: MÄKLARHUSET/DIAKRIT
Två egna bryggor ingår i priset på 25 miljoner kronor. Foto: MÄKLARHUSET/DIAKRITTvå egna bryggor ingår i priset på 25 miljoner kronor. Foto: MÄKLARHUSET/DIAKRIT
Två egna bryggor ingår i priset på 25 miljoner kronor. Foto: MÄKLARHUSET/DIAKRIT
Villan har sex rum, en balkong och en inglasad balkong. Foto: MÄKLARHUSET/DIAKRITVillan har sex rum, en balkong och en inglasad balkong. Foto: MÄKLARHUSET/DIAKRIT
Villan har sex rum, en balkong och en inglasad balkong. Foto: MÄKLARHUSET/DIAKRIT

Här blir du granne med en av Nordens rikaste

Publicerad

Fastigheten ligger vid havet, har en strandtomt på över 6 000 kvadratmeter och två bryggor.

Nu kan den bli din – om du hostar upp 25 miljoner kronor.

På köpet blir du granne med den norske miljardären och entreprenören Olav Thon.

Det var Göteborgs-Posten som var först med att skriva om jättefastigheten i Lervik, Strömstad som ligger alldeles vid havet.

Huset, en villa på sex rum, ligger på ungefär 160 kvadratmeter och är byggt 1928. I villan finns ett rymligt allrum med balkong med havsutsikt. Men man kan också titta på havet från den inglasade balkongen om man föredrar det.

Översiktsbild på fastigheten. Prislappen? 25 miljoner.Foto: MÄKLARHUSET/DIAKRIT

Därtill får man två bryggor, en för båt och en för bad, gäststugor, sjöbod och vattenrätt. Tomtytan ligger på 6 232 kvadratmeter.

 

LÄS MER: Miljardären Olav Thon om vänskapen med Kamprad 

 

Priset: 25 miljoner kronor

Priset då? 25 000 000 kronor. Men priset är inte i överkant, menar mäklaren Sasha Andersson på Mäklarhuset i Strömstad.

– Vi tror att det är ett område med väldigt expansiv marknad. Om man sedan har väldigt mycket pengar och vill köpa något unikt och exklusivt så ligger bostaden nära Norge, säger hon till Göteborgs-Posten.

Villan har sex rum.Foto: MÄKLARHUSET/DIAKRIT

Det kommer inte råda någon brist på intressenter trots det saftiga priset, menar mäklaren vidare.

– Det är en unik bostad och tomt. För pengarna får den nye ägaren även egen sjöbod och gäststugor med sovplats för upp mot sex personer, säger hon vidare till tidningen.

Entreprenören och miljardären Olav Thon.Foto: BJÖRN LINDSTEN

En del i det i det hela är att den norska miljardären och entreprenören Olav Thon blir din granne. Han bor nämligen i området. Den 93-årige Thon, som går runt i sin karakteristiska röda mössa, äger i dag över hundra köpcentrum och runt 70 hotell. I våras köpte han Tanums shoppingcenter och han har planer på att expandera längs E6.

 

LÄS MER: Kungaparets hus sålt för 21 miljoner kronor 

 

Granne med Olav Thon

I en tidigare intervju med GT i våras tog han bland annat upp sin vänskap med Ikeas grundare Ingvar Kamprad.

Båtbrygga med tillhörande sjöbod.Foto: MÄKLARHUSET/DIAKRIT

– Vi känner varandra ganska gott. Han har besökt mig och jag har besökt honom i Småland. Vi har nog lite av samma ledarstil, sa han.

 

LÄS MER: Kravet på miljardären: Riv din lyxstrand nu

 

Enligt affärstidningen Forbes, som håller koll på världens rikaste personer, är Olav Thon god för omkring 45 miljarder kronor. 

Här kan du bo granne med entreprenören och miljardären Olav Thon.Foto: MÄKLARHUSET/DIAKRIT

LÄS MER: Kungens lyxiga sommarhus till salu – för 38 miljoner 

Relaterade ämnen
Erik Göthlin
Erik Göthlin

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER