Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Här blir det anrika danspalatset en pub

Vd:n Peter Bronsmans förhoppning är att puben ska bli som ett nytt vardagsrum för göteborgarna. Här är han tillsammans med driftchefen Pierre Fredriksson. Foto: Anders Ylander
Rebecka Engström och Jessica Wever gillar att det ser ut som att ålderkategorierna på besökarna suddats ut ordentligt i och med premiären av John Scott's Palace. Foto: Anders Ylander
Stefan Albrechtson, klubbdirektör i Sävehof och styrelseledamot i Blåvitt, flankeras av Claes Doverhag och Dennis Olsson. "Det här är precis vad Palace behöver, ett lyft för Göteborg", säger Stefan om den nya puben. Foto: Anders Ylander
Annika Blom och Birgitta Mikkelsen var två av de som premiärminglade på den nya puben. "Otroligt bra att kulturminnen som Palace bevaras på ett stilfullt sätt, för det tycker jag att detta är", säger Annika. Foto: Anders Ylander

Den anrika krogklassikern Palace har gått in i en ny era.

Nu är det en pub och inget danspalats som stoltserar vid Brunnsparken.

– Egentligen hjälper vi till med att lösa bostadsbristen, om man stänger alla vardagsrum får man utrymme för fler lägenheter och då blir puben det gemensamma vardagsrummet, säger vd:n Peter Bronsman.

Palace vid Brunnsparken har varit ett nöjespalats och en säker del av Göteborgs krogvärld i över 100 år. Men nu blåser förändringen vind och Palace har blivit John Scott's Palace – den mogna krogpublikens mecka har förvandlats till en pub.

– Vi vill att folk ska lämna lägenheten och gå ner till puben i stället. Man ska känna sig hemma här, det ska vara enkelt och man ska kunna komma som man är, säger Peter Bronsman, vd för såväl den nya puben som för Kopparbergs Bryggeri.

Och premiären var ett trängande event. Efter bara fem minuter var den nya puben fylld av folk som bjöds på mat och kunde köpa dryck till billiga priser. En av dem var Birgitta Mikkelsen.

"Positivt överraskad"

– Jag är positivt överraskad, Palace har verkligen levt upp och är nu en pubmiljö som Göteborg längtat efter. Man sitter gärna kvar lite extra länge, säger hon.

Under det kommande året kommer det att hända ännu mer i det anrika huset. Då kommer puben att få sitt eget mikrobryggeri och lokalare öl får man nog leta efter om man är göteborgare.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!