En nostalgitripp som tar dig till campinglivet 50 år tillbaka i tiden. Foto: PrivatEn nostalgitripp som tar dig till campinglivet 50 år tillbaka i tiden. Foto: Privat
En nostalgitripp som tar dig till campinglivet 50 år tillbaka i tiden. Foto: Privat
Karl-Axel Evrell.Karl-Axel Evrell.
Karl-Axel Evrell.

Här bjuds campare
på en nostalgitripp

Publicerad

Tycker du det var bättre för?

Då kan det vara dags att bege sig till Arvikas fordonsmuseum som just nu bjuder på en nostalgitur i campinganda som kastar tillbaka besökarna 50 år i tiden.

– Det är bra för barnen att se hur deras föräldrar hade det när de var små, säger museichefen Karl-Axel Evrell.

På ideella föreningen Arvika Fordonsmuseum i Värmland kan du besöka något så ovanligt som ett campingmuseum.

– Jag fick en idé att göra något på museet för att locka folk. Jag fick tag på en gammal husvagn, och tänkte att jag ville göra en nostalgisk återblick över campinglivet från förr, säger berättar initiativtagaren Karl-Axel Evrell.

Museichefen menar att det kan vara både nyttigt och roligt att se utställningen även för dem som inte var med när det begav sig för 50 år sedan.

– Det är bra för barnen att se hur deras föräldrar hade det när de var små. Jag lånar in grejer av privatpersoner i trakten som inte använder fordonen, säger Karl-Axel Evrell.

Fick hjälp av allmänheten

På museet finns det nu ungefär hundra gamla fordon, cyklar, och mopeder att beskåda. Gamla godingar som inte används under hösten och vintern.

Dessutom finns det husvagnar, husvagnstält, och självklart en campingkorg med alla nödvändigheter i för besökarna.

– Det är så mycket med tv-apparater och digitala saker nu. Vi vill visa hur det var förr när inte sådana saker var i fokus, säger Karl-Axel Evrell.

Han berättar att han började med att bygga upp campingmuseet med saker han själv ägde. Under tidens gång började besökare komma förbi och erbjuda sig att låna ut sina privata saker som förknippas med campinglivet.

Campingutställningen har pågått från november och håller på fram till april.

Josefin Olausson

Josefine Olausson
Josefine Olausson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER