Här bekämpar de Göteborgs råttor

Publicerad

Erik Person, 27, försörjer sig på att jaga råttor i Göteborgs avloppstunnlar.

I kväll är han en av deltagarna i programmet "Råttjägarna" i Kanal 5.

- I Göteborg finns veteranråttor stora som harar. De kan lätt brösta upp sig mot en människa, säger han till GT.

I "Råttjägarna" får tittarna följa människorna som jobbar med att ta kål på skadedjuren - en tillvaro inte helt fri från risker.

- Vet jag att det finns mycket råttor där jag jobbar så försöker jag ha ögon i nacken ifall de skulle ligga och krypa någonstans, säger Erik Person, driftansvarig tekniker på Nomors Göteborgskontor.

Har fullt upp

Som råttsanerare i Göteborg har han en hel del att göra.

- Man brukar säga att det finns sju till åtta råttor per invånare i Göteborg, så det finns extremt mycket råttor. Råttorna som flyr upp ovan mark gör det för att det blir för trångt nere i avloppssystemet.

- Det finns vissa områden i Göteborg som har mer råttor i avloppssystemen än andra. Centrala stan är ett sådant område.

"Råttjägarna" sänds i kväll klockan 20.00 på Kanal 5.

Gustav Sandström
Gustav Sandström

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER