Foto: BORDE-MOREAU / BESTIMAGE / STELLA PICTURES / FAMEFLYNET FAMEFLYNET FRANCEFoto: BORDE-MOREAU / BESTIMAGE / STELLA PICTURES / FAMEFLYNET FAMEFLYNET FRANCE
 Foto: BORDE-MOREAU / BESTIMAGE / STELLA PICTURES / FAMEFLYNET FAMEFLYNET FRANCE
Foto: CHRISTIAN ÖRNBERGFoto: CHRISTIAN ÖRNBERG
 Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG

Här är veckans nöjestips från GT

Publicerad

Det är en intensiv period med massvis av spännande artister som väntar kommande vecka med både en stjärnspäckad festival i Slottsskogen som följs av stadens egna stora gratiskalas.

 

1. Way out west i Slottsskogen

Lana del Rey avslutar Way Out West på lördag.Foto: AGENCE / BESTIMAGE / STELLA PICTURES / FAMEFLYNET SWEDEN FAMEFLYNET FR

Lana Del Rey, Regina Spector och Frank Ocean är bara några av alla de spännande artister som spelar i Slottsskogen den här veckan. Förutom ett spännande program inne i parken bjuder Stay out west på ett gäng konserter över hela stan. Festivalen kör igång under torsdagen och avslutas lördag natt.

2. Taube sjunger Taube

Sven-Bertil Taube tolkar Evert Taube på GöteborgsOperan i helgen.Foto: CORNELIA NORDSTRÖM

På lördag och söndag kan alla som älskar både Evert och Sven-Bertil Taube bege er till GöteborgsOperan då Taube sjunger Taube med stor orkester som backar upp.

 

3. Säsongsavslutning för Lotta på Liseberg

Lotta avslutar årets allsång på Liseberg med hjälp av bland andra Tomas Ledin.Foto: TS / STELLA PICTURES

Bo Kaspers Orkester, Wiktoria och Tomas Ledin gästar Lotta på Liseberg i den allra sista allsångskvällen för det här året. 

4. Weeping Willows på Kulturkalaset 

Weeping Willows och Göteborgs Symfoniker bjuder in till en gratis konsert på Götaplatsen onsdag kväll.Foto: OLLE SPORRONG

Folkfest med både musik, scenkonst och samtal dominerar veckans nöjesutbud. Med start onsdag nästa vecka drar stadens gratisfestival i gång. En av Kulturkalasets absoluta höjpunkter är när Weeping Willows tillsammans med Göteborgs Symfoniker bjuder in till festen på Götaplatsen onsdag kväll.

 

5. Kristin Amparo och Parham på Kulturkalaset

Kristin Amparo spelar på Götaplatsen under Kulturkalasets andra kväll.Foto: STEFAN LINDBLOM / STELLA PICTURES STEFAN LINDBLOM

Torsdagen den 17:e augusti blir det först hiphop från Göteborg när Parham spelar på Götaplatsen. Efter honom intar Damn och Kristin Amparo scenen. Förutom hiphop bjuder Kulturkalaset på dansbandsmusik vid Packhuskajen och en massa konserter nere vid Kungstorget varje dag. 

Läs mer: Åtta sommarklassiker du inte får missa i Göteborg  

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER