Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Här är uteslutna Patrik Ehns långa försvarstal

Patrik Ehn försvarar sig nu mot partiledningens anklagelser och hävdar att det pågår en intern maktstrid i partiet. Foto: Sara Pettersson

Efter uteslutningen.

Nu försvarar sig Patrik Ehn.

- Jag har aldrig gjort någon som helst hemlighet av min politiska bakgrund och vare sig farit med osanning eller fört partivänner bakom ljuset, skriver han på sin hemsida.

18 mars beslutade Sverigedemokraterna att utesluta Patrik Ehn från partiet med argumentet "ideologiskt avvikande åsikter". På onsdagen valde Patrik Ehn att på sin hemsida svara på anklagelserna som riktats mot honom.

– Han (Patrik Ehn) har inte haft någon trovärdighet i sitt avståndstagande. Han har fortfarande haft kontakter med extremistiska partier, bland annat i Tyskland, har partisekreteraren Björn Söder tidigare sagt.

Försvarar sig punkt för punkt

Patrik Ehn inleder sitt försvarstal med att skriva att partiet aldrig haft för avsikt att ge honom någon rättvis prövning och att han - innan de publicerades - aldrig hört talas om många av de anklagelser som riktats mot honom.

Han fortsätter med att i tur och ordning gå igenom olika punkter där han försvarar sig.

* ”Hyllningar till Strasser och kontakt med NPD:s ideolog”

* ”Vurm för radikalkonservatismen och revolutionsbegreppet”

* ”Starkt intresse för etnonationalistiska och neofascistiska rörelser”

* ”Lyfte fram Hitlers favoritkonstnär”

* ”Fortsatta avslöjanden om extremismkopplingar”

* ”Farit med osanning och fört partiet bakom ljuset”

För var och en av punkterna skriver han en lång motivering till varför de inte stämmer och/eller inte är skäl nog att kasta ut honom från partiet.

Internt maktspel

Han avslutar med att skriva att han är övertygad om att "historien har sin grund i Sverigedemokraternas interna maktspel".

"I år ska valberedningen påbörja sitt arbete med valsedlarna till Europaparlamentet och riksdagen. Då kan det vara bekvämt för partiledningen att göra sig av med en stark och kritisk röst från västra Sverige".

"Jimmie Åkesson är rädd"

Han fortsätter med att ge en känga till Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson:

"Sedan jag flyttade till Göteborg 2005 har jag arbetat nära den tidigare partiledaren Mikael Jansson, men även SDU-ordföranden Gustav Kasselstrand som inledde sin politiska bana i SD Göteborg. Jag håller inte för otroligt att Jimmie Åkesson är rädd för att samma öde ska drabba honom som Mikael Jansson, det vill säga att SDU-ordföranden tar över som partiledare en vacker dag."

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!