Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Här är Skara-kannibalens hotfulla brev: "Jävla idiot"

Skarakannibalen Isakin Drabbad när GT träffade honom för fem år sedan. Foto: ROBBAN ANDERSSON
Isakin Drabbad hette tidigare Jonsson. Foto: ROBBAN ANDERSSON
Skara-kannibalen Isakin Drabbad vid häktningsförhandlingen år 2010. Foto: ROGER VIKSTRÖM
Här är det hotfulla brevet som skickades till handläggaren på Patent- och registeringsverket.

Skara-kannibalen Isakin Jonsson, 38, ville byta efternamn – då kallade han handläggaren på Patent- och registreringsverket för "jävla idiot".

Här är mördarens handskrivna, hotfulla brev.

"Se till och gör ditt jävla jobb. Du jävlas med fel snubbe", skriver Isakin Jonsson, som trots allt fick genomföra namnbytet till Drabbad.

Isakin Drabbad högg huvudet av fembarnsmamman Helle Christensen, 40, innan han åt vissa delar av kroppen. Skara-kannibalen, som han kommit att kallas efter det bestialiska mordet på sin flickvän för drygt sex år sedan, dömdes till rättspsykiatrisk vård för dådet.

 

LÄS MER: Skara-kannibalen nekad permission – är hotfull

 

Som GT tidigare berättat bytte han i höstas efternamn – från Jonsson till just Drabbad. Ett namnbyte som, uppenbarligen, föranleddes av stor vrede från 38-åringens sida. Ilskan riktades mot handläggaren på Patent- och registeringsverket (PRV).

Skrev hotfullt brev

"Hej din jävla idiot", inleder Skara-kannibalen sitt handskrivna brev till handläggaren, daterat till oktober i fjol.

I brevet skriver Isakin Drabbad att hans första önskan var att byta till efternamnet Isaksson. Några dagar innan brevet skrevs hade PRV fattat beslut att det inte kunde godkännas, framgår i ett föreläggande.

 

LÄS MER: Skara-kannibalen får gå på bröllop

 

Vilket fick Skara-kannibalen att regera starkt.

"Jag har betalt pengar för att du ska sköta ditt jobb. Jag Isakin Jonsson vill byta efternamn från Jonsson till det nybildade efternamnet Drabbad", skriver han.

Det sistnämnda skriver han med versaler.

"Se till och gör ditt jävla jobb för jag kommer inte att ge mig och släppa det här förns jag har fått min vilja igenom. Du jävlas med fel snubbe", avslutar Isakin Drabbad.

Fick inte permission

Han fick alltså byta efternamn till Drabbad, men det arga brevet spelade roll när han senare ansökte om permission. Att han skulle få sådan var något som åklagaren motsatte sig.

"Han har i samband med en prövning hos patent- och registreringsverket agerat mycket olämpligt och hotfullt mot en handläggare", skriver åklagaren i ett yttrande till förvaltningsrätten.

 

LÄS MER: Skarakannibalen döms för mord

 

Åklagaren skrev också att Isakin Drabbad "alltjämt uppvisar ett aggressivt och normöverskridande beteende när någon går emot honom".

Så väl förvaltningsrätten som kammarrätten avslog hans permissionsansökan. Isakin Drabbad anses av chefsöverläkaren på Karsuddens sjukhus utanför Katrineholm, där han vårdas, som färdigbehandlad. Han har inte längre någon psykotisk diagnos och är inne i en utslussningsprocess.

GT har varit i kontakt med Isakin Drabbad. Han vill inte ställa upp på en intervju.