Här är Petter Stordalens nya jättehotell i Sverige

Den norske hotellmagnaten Petter Stordalen planerar att bygga ett nytt hotell i Mölndal.
Foto: CORNELIA NORDSTRÖM
Visionsbild på Petter Stordalens nya hotell i Mölndal.
Foto: Nordic Choice Hotels
Petter Stordalen fortsätter expandera i Göteborg med företaget Nordic Choice Hotels.
Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG
Petter Stordalen äger Clarion Hotel Post, som han kallar varje hotellägares dröm.
Foto: KARL HENRIK EDLUND / GT/EXPRESSEN

Petter Stordalen kommer genom sitt företag Nordic Choice Hotels driva det nya storhotellet i Mölndal. Nybygget blir 21 våningar högt och ska innehålla 370 rum. 

– Göteborg är min favoritstad och min ambition är att vi ska bli dubbelt så stora här, säger Petter Stordalen till GP. 

Hotellet kommer att ägas och byggas av företaget Husvärden som förvaltar och utvecklar fastigheterna kring Krokslätts fabriker. Nybygget ska innehålla 370 rum fördelat på 21 våningar. I planerna ingår även restaurang och bar. Bygget beräknas ta två år och planen är att invigningen ska ske i januari 2021, skriver GP.

– Göteborg är min favoritstad och min ambition är att vi ska bli dubbelt så stora här. Sen om det tar tio år, eller sex–sju år, det får vi se. Och i Mölndal, sex minuter med spårvagn från Liseberg, finns det en marknad att växa på, säger den norske hotellägaren Petter Stordalen till tidningen.

LÄS MER: Petter Stordalen vill dubbla i Göteborg 

Stor efterfrågan på hotell

Andreas Grindebacke, vice vd för Husvärden, säger till GP att diskussionerna med Nordic Choice Hotels och Petter Stordalen pågått i över ett års tid.

– Vi föll för Nordics höga ambitioner och för framåtandan. Det kändes tidigt som att våra värderingar passade ihop. Vi har en stor efterfrågan på hotell från våra hyresgäster och det här kommer att bli ett riktigt landmärke, för det har Mölndal behov av, säger Andreas Grindebacke.

Hotellkedjan Nordic Choice marknadsför fyra olika varumärken; Clarion, Quality, Comfort samt flera premiumhotell som av olika anledningar inte passar in i mallarna. 

Nybygget i Mölndal kommer bli ett Qualityhotell, som kännetecknas av ett stort fokus på konferenser.

LÄS MER: Stordalens hyllning: "Världens bästa land" 

Plats för 600 konferensdeltagare

Förutom 370 rum, restaurang och barer samt fullskaligt gym ska det även finnas utrymme för 600 konferensdeltagare.

– Det är inte ofta som en halv miljard kronor investeras i Mölndal, men nu ska det ske. Det här blir ett otroligt viktigt hotell för oss i ett område som kommer bli väldigt centralt framöver. Det här är ett projekt som blir bra för Mölndal och för Göteborg, säger Petter Stordalen till GP.

Den norske hotellmagnaten har redan gjort ett stort avtryck i Västsverige med sin hotellkedja Nordic Choice Hotels. Men han är långt ifrån nöjd och fortsätter expandera.

– Jag är fortsatt mycket ambitiös i Göteborg, jag är inte färdig alls. Jag har på många sätt just börjat, har Petter Stordalen tidigare sagt.