OROLIGA SVERIGEDEMOKRATER. Klipp ur filmen som Eddy Bengtsson lagt upp på sin Facebook-sida. Sverigedemokraterna är mest oroliga över att kuvertet hamnade i toalettstolen.OROLIGA SVERIGEDEMOKRATER. Klipp ur filmen som Eddy Bengtsson lagt upp på sin Facebook-sida. Sverigedemokraterna är mest oroliga över att kuvertet hamnade i toalettstolen.
OROLIGA SVERIGEDEMOKRATER. Klipp ur filmen som Eddy Bengtsson lagt upp på sin Facebook-sida. Sverigedemokraterna är mest oroliga över att kuvertet hamnade i toalettstolen.
INTE KOMMENTERA. Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson vill inte kommentera attacken mot honom på Facebook. Foto: Sven LindwallINTE KOMMENTERA. Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson vill inte kommentera attacken mot honom på Facebook. Foto: Sven Lindwall
INTE KOMMENTERA. Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson vill inte kommentera attacken mot honom på Facebook. Foto: Sven Lindwall
TILL ATTACK. Före detta brottaren Eddy Bengtsson spolar Jimmie Åkessons budskap. Foto: Jan WiridenTILL ATTACK. Före detta brottaren Eddy Bengtsson spolar Jimmie Åkessons budskap. Foto: Jan Wiriden
TILL ATTACK. Före detta brottaren Eddy Bengtsson spolar Jimmie Åkessons budskap. Foto: Jan Wiriden

Här är OS-brottarens urinattack mot  SD

Publicerad

GÖTEBORG. Här kissar förre OS-brottaren Eddy Bengtsson på Sverigedemokraterna – med en film på Facebook.

Göteborgsprofilen urinerar på partiets valsedlar som han fått i brevlådan som en protest.

– Sån här skit behöver inte hamna i min brevlåda, säger han.

På filmen ser man hur Eddy Bengtsson, Göteborgsprofilen som varit med och OS-brottats 2000 och 2004, kommer hem till sin lägenhet och vittjar brevhögen innanför dörren.

I högen ligger ett kuvert från Sverigedemokraterna och då tar Eddy Bengtsson kuvertet och går in på toaletten och lägger det i toan. Sedan ställer han sig och kissar på kuvertet och säger "Grattis Jimmie, sånt kan du ha för dig själv. Sån skit".

– Jag tycker att det är enkel logik. Sån här skit behöver inte hamna i min brevlåda, säger han. Jag tycker Sverigedemokraterna är ett par trångsynta jävla okunniga människor, de är inte ens ett parti, de är ett gäng vettvillingar.

Inte slänga

Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson vill inte kommentera men när partiledningen får se filmen reagerar de mer på hanteringen av brevet än på Eddy Bengtssons budskap.

– Det som slår mig är att det här är absolut inte bra för vårt vatten, man ska absolut inte spola ner sånt här material i toalett, utan det är viktigt att man lämnar det till pappersåtervinningen så att det kan bli nytt papper, säger Martin Kinnunen, pressekreterare på Sverigedemokraterna. Jag kan verkligen uppmana folk att inte kasta kuvert och papper i toaletten för det kan leda till stopp.

Han poängterar att när man fått hem reklam i brevlådan ska man slänga det på rätt ställe.

– Om Eddy Bengtsson har fått information han inte vill läsa, är det bara att slänga, säger Martin Kinnunen.

Vad säger du om att han kallar er för vettvillingar?

– Det är helt ointressant vad han har för åsikter om vårt parti, säger Martin Kinnunen. Det viktiga är att han inte sprider vidare sådana här filmer som riskerar skada avfallshanteringen. Man får ha vilka åsikter man vill. Men vi tycker inte om att han spolar ner informationsmaterial i toaletten.

Eddy Bengtsson skräder inte orden när han fortsätter sågningen av partiet.

– Jag förstår inte att en sådan partiledare är så ovillig att se att mångfalden är starkare än vad de någonsin kommer att bli. Har inte han en enda invandrarvän?

När Martin Kinnunen får frågan om Åkessons vänner tycker han att den frågan är irrelevant. Och att partiet skulle vara trångsynt vill han överhuvudtaget inte svara på.

Trångsynta

Eddy Bengtsson tycker inte att man kan sätta värde på någon via någons ursprung.

– Jag ger inte en potta piss för det partiet. Jag tycker att nu får det vara nog. Jag tänker rösta på det partiet som går mest emot SD för att ska man ha sådana trångsynta människor vid makten kommer det barka år helvete med Sverige.

Eddy Bengtsson anser att man måste kunna skilja på sak och person.

– Det spelar ingen roll var du kommer ifrån, alla är värda lika mycket. Om man är muslim eller kristen, det spelar ingen roll. Så fort det handlar om någon med en annan åsikt än Jimmie Åkessons så säger de bara det som passar för stunden. Jag hoppas att folk tar avstånd, nu får det räcka med det här fjanteriet de sysslar med. Jag förstår att folk är trötta på skjutningar i Biskopsgården och våldet i Malmö, men det handlar ju om rötägg. Åkesson kan gå ut och säga att vi ska bli av med mc-gängen, då blir det ju åtminstone konkret.

Martin Kinnunen å sin sida är orolig för att sådana här filmer sprids, inte så mycket för åsikterna utan för att papperet hamnar i toaletten.

– Det är framför allt det vi är oroade för, säger han.

Gustav Sandström
Gustav Sandström
Anette Fredriksson
Anette Fredriksson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER