Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Här är Landvetters nya destination

En ny flyglinje blir verklighet.
Foto: ALEX LUNGDAHL
Flygen går nu till Moskva. Genrebild.
Foto: SHUTTERSTOCK
Charlotte Ljunggren, Landvetters flygplatsdirektör.
Foto: Kristin Lidell Fotograf/Swedavia pressbild

En flyglinje från Göteborg direkt till Moskva.

Det blir verklighet från och med oktober när Aeroflot öppnar sin första direktlinje till en regional flygplats i Skandinavien.

– Vi är väldigt glada över det ökande intresset för vår region, säger Charlotte Ljunggren, flygplatsdirektör på Landvetter.

Den nya linjen kommer att trafikeras dagligen och öppnar den 29 oktober i år.

Direktlinjen är den första som det ryska flygbolaget Aeroflot öppnar till en regional flygplats i Skandinavien.

– Genom Aeroflots satsning får vi på kort tid ytterligare en viktig direktlinje och nu till Moskva. Vi är väldigt glada över det ökande intresset för vår region som också bidrar till målet att dubblera antalet gästnätter till år 2030. Samtidigt kommer de västsvenska företagen närmare den ryska marknaden och den potential det innebär, säger Charlotte Ljunggren, flygplatsdirektör på Göteborg Landvetter Airport, i ett pressmeddelande.

Flygresan kommer ta cirka två och en halv timma.

Öppnar linje även till Qatar

Tidigare i somras blev det klart att det även öppnar en ny direktlinje till Doha, huvudstad i Qatar, via flygbolaget Qatar Airways.Den linjen kommer att trafikeras från och den 12 december.

– Direktlinjer förbättrar förbindelserna till marknader som är avgörande för det svenska näringslivet, främjar besöksnäringen och attraherar kapital och kunskap till regionen, sa Jonas Abrahamsson, vd och koncernchef på Swedavia, då.

Moskva inräknat kan man nu nå närmare 100 destinationer från Landvetter flygplats, skriver de i pressmeddelandet.