Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Här är nöjesparkens nya superattraktion

”Snake” står för tillfället på Gröna Lund i Stockholm.Foto: Skara Sommarland

Skara Sommarland adderar en ny fartfylld attraktion med det slingrande namnet ”Snake” inför nästa säsong.

Vrålåket beskrivs som det mest intensiva i parkens historia och kommer närmast från Gröna Lund i Stockholm, där den tidigare varit på gästspel.

– Det är en åktur som de lite mer våghalsiga gästerna kommer att stormtrivas i, säger Janne Nilsson, vd på Skara Sommarland i ett pressmeddelande.

I år har ”Snake” stått på nöjesparken Gröna Lund i Stockholm men planen från början var att den nybyggda attraktionen skulle flytta någon annanstans efter säsongens slut.

I takt med att Gröna Lund ska göra plats för en ny berg- och dalbana behöver attraktionen hitta ett nytt permanent hem och i dag står det klart att det blir på Skara Sommarland.

Är till för de våghalsiga

”Snake” beskrivs som den mest intensiva attraktionen i Skara Sommarlands historia och kommer att finnas på plats under sommaren 2020.

– Snake kommer att tillföra en ny dimension till alla modiga gäster som besöker Skara Sommarland. Det är en åktur som de lite mer våghalsiga gästerna kommer att stormtrivas i, eftersom man slungas runt 40 meter upp i luften i 80 kilometer i timmen, säger Janne Nilsson, vd på Skara Sommarland i ett pressmeddelande.

De som är modiga nog att åka ”Snake” kan utsättas för upp till 4,3 G-krafter i attraktionens högflygande gondol.

Snake

Attraktionstyp: Chaos Pendle

Höjd: 40 meter

Hastighet: 80 km/h

G-kraft: 4,3

Längdgräns: 140 centimeter

Rotation: Du roterar kring tre axlar samtidigt. Den första pendelarmen roterar 5 varv/min, pendelarmen som håller gondolen roterar 7 varv/min och gondolen själv roterar fritt kring sin egen axel.

Kapacitet: 8 personer per åktur (4+4 personer sitter på gondolen, rygg mot rygg)

Tillverkare: Funtime

Placering: Attraktionen kommer stå mellan Tranan och Spinner.