Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Lisebergs nya satsning – kostar 150 miljoner

Liseberg bygger ett nytt sagoslott, under jorden.
Foto: Pressbild

Här är Lisebergs nya jättesatsning.

Nöjesparken bygger ett nytt sagoslott.

Attraktionen kostar 150 miljoner kronor att bygga.

När Lisebergs senaste jätteattraktion, bergochdalbanan Valkyria, skulle bli till hade det klassiska sagoslottet gjort sitt på nöjesfältet mitt i Göteborg.

Slottet revs.

– Det är en gammal attraktion som tappat i kvalitet. Byggnaden, dockorna, gondolerna – ja, allt börjar bli slitet, så det var ändå dags för den att tas undan, berättade Lisebergs pr- och presschef Katarina Warnstöm om anledningen till det.

Men nu, några år senare, kommer en variant av det att byggas upp igen.

Attraktionen har namnet Underlandet, ligger i kaninlandet och tas i bruk år 2020. I ett pressmeddelande beskrivs attraktionen som ”en rälsburen inomhusattraktion i mörker” med animationer, olika effekter och mekaniska figurer.

Liseberg har presenterat sin nya jättesatsning i Kaninlandet.
Foto: Pressbild

Lisebergskaninerna i fokus

Det är Lisebergskaninerna som hamnar i fokus.

Kaninerna har blivit ett signum för nöjesparken.

– Vi lovade våra familjegäster att vi skulle ersätta Sagoslottet med något större och bättre. Det är det vi gör nu. Mycket har hänt med teknik och mekanik sedan Sagoslottet byggdes och Underlandet kommer att sätta nya standarder för denna typ upplevelser i Sverige, säger Andreas Andersen, Lisebergs vd, i pressmeddelandet.

Lisebergs vd Andreas Andersen.
Foto: HENRIK JANSSON

Attraktionen kostar 150 miljoner kronor att byggas. Totalt ska Liseberg investera 200 miljoner kronor i kaninlandet – den största satsningen på barnfamiljer som gjorts i nöjesparken på sex år.

Underlandet består av en 190 meter lång bana som tar drygt tre minuter att åka igenom.

Hastigheten är fyra kilometer i timmen.


Fotnot: I en tidigare version av texten stod det att den nya attraktionen skulle ligga under marken. Namnet till trots kommer den inte göra det. Däremot skriver Liseberg att känslan kommer vara att man är under jord när man åker den.