Artilleriet.
Artilleriet.

Här är Göteborgs hetaste designbutiker

Publicerad

Designstaden Göteborg är en dröm för inredningsintresserade.

Här finns en lång rad spännande butiker att botanisera i, bland andra en av landets mest hajpade designbutiker – Artilleriet.

Vi tipsar om fem heta möbel- och inredningsaffärer:

ARTILLERIET

Magasinsgatan 19, Göteborg

Många inredningsbloggares favoritbutik och en av de mest omskrivna på senare år. Systerbutiken The Kitchen erbjuder köksartiklar från hela världen.

Björn Pedersen Duivenvoorden, marknadsansvarig:

"Det som gör Artilleriet unikt är det eklektiska sortimentet. Vi blandar utifrån hjärta och smak, vintage med modernt, nordiskt med europeiskt och amerikanskt. Här kan du köpa allt från en penna och block till handgjorda unika lampor från New York eller franska kvalitetssoffor."

 

LÄS MER: Lyft ditt hem och tjäna tusenlappar 

Rum 21.

RUM 21

Kyrkogatan 20-22, Göteborg.

Butiken låg tidigare i Borås och flyttades till Göteborg för två år sedan. Butiken är utformad som ett hem, med hemmets miljöer. Där visas bara en liten del av sortimentet som består av över 10 000 produkter i ehandelsbutiken www.rum21.se

Kristian Fazakas, verksamhetschef:

"Vi vill inspirera och med hjälp av vårt stora utbud skapa härliga hemmamiljöer. Vi har kökavdelning, vardagsrum och sovrum. Det ska kännas som om man kommer hem till någon. Vi säljer framför allt nordisk design, blandat med internationell, och försöker hålla en avskalad, nordisk inredning. Totalt finns över 150 varumärken."

 

LÄS MER: Nyheterna i Ikea-katalogen 2017 

A&CO.Foto: JULIA AXELSSON

A&CO

Ebbe Lieberathsgatan 6, Göteborg.

Inredningshuset A&Co är en stor möbelaffär på 1 000 kvadratmeter. Hjälper även kunderna med helhetslösningar, har textilavdelning och gör specialsnickerier.

Hans Axelsson, ägare:

"Vi jobbar mycket som inredningsarkitekter men gör det i en butik där möbler och annat är koordinerat och stajlat färg- och produktmässigt. Inredningshuset fungerar som ett showroom som vi jobbar utifrån. Vi har en basleverantör, norska Slettvoll, som utgör en tredjedel av sortimentet. Vi satsar på unika grejer som du inte hittar i webbshoppar." 

 

LÄS MER: Så möblerar västsvenska kändisarna 

Sköna Rum.

SKÖNA RUM

Barlastgatan 2, Göteborg.

Familjeägd butik med exklusiva designmöbler. Varumärken som bland andra Fritz Hansen, Eilersen, B&B Italia och Kasthall. Bedriver även e-handel: www.skonarum.se

Gabriel Gimdal, delägare:

"Vi har samlat de mest exklusiva designvarumärkena, särskilt danska, italienska och svenska. Det är vad vi försökt eftersträva sedan vi startade butiken för 15 år sedan. Vi säljer framför allt möbler och belysning men även annan inredning. Vi gör också inredningar åt våra kunder. Köper man dyra grejer att använda hela livet vill man ofta ha vägledning."

 

LÄS MER: Nya trenden – få dina drömmöbler byggda 

Market 29.

MARKET 29

Haga Nygata 29, Göteborg

Liten, mysig butik i Haga som satsar på personlig service och ett sortiment med mycket textilier och detaljer. Allt finns även att köpa på nätet: www.market29.se

Emilia Svensson, säljare:

"Vi blandar klassiska välkända märken, som skandinaviska Norman Copenhagen, Himla, Lilla Bruket och Tell me more, med handplockade detaljer från hela världen. Mycket kommer från Frankrike, men även Asien. Vi har även en köks- och badavdelning och inredning för sovrummet."

 

Senaste nytt från Västsverige i GT:s mobilapp. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.  

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER