Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Här är Göteborgs fulaste hus

Vinnaren, Forumhuset i Gamlestan, fulast i Göteborg.
Forumhuset i Gamlestan är Göteborgs fulaste hus, tycker GT:s läsare.
Huset vann omröstningen tätt följd av studentbostäderna på Kjellmansgatan i Masthugget.
Men mest åsikter hade GT-läsarna om Masthuggsterrassen.
Trean, Masthuggsterrassen. Som taxichaufför ser man det mesta av Göteborgs hus och byggnader fula som vackra. Masthuggsterrassen är plåtschabrak utslängda på ett av Göteborgs finaste lägen. Skandal.
Tvåan, studentbostäderna på Kjellmansgatan i Masthugget.

GT-kulturen har sedan

i somras skrivit om olika missfoster i stadsmiljön.
 • Gråa betongkomplex som Forumhuset i Gamlestan eller Botellet på Gropegårdsgatan.
 • Okänsliga ingrepp i stadsmiljön som p-huset på Drottninggatan eller betongkartongen vid Feskekörka.
 • Våldsamma stilblandningar som den falukorvsliknande tillbyggnaden på eleganta Scandinavium eller bostadshuset på Linnégatan 47-55 med sitt mischmasch av stilar.
 • Skräckområden som Masthuggsterrassen eller den klumpigt designade barockläktaren på den elegant 20-talsklassicistiska Slottsskogsvallen.

  Men läsarna har också

  haft uppe byggnader som Gasklockan, Härlanda fängelse och Rosenlundsverket. De har haft åsikter om färgval och miljö och fått oss på redaktionen att upptäcka nya saker i stadsmiljön, som den lilla skräpiga överbyggnaden över Vallgatan.

  Roliga har också

  diskussionerna varit efter publiceringarna där det stått klart att det som en tycker är snyggt, tycker en annan väldigt illa om. Eller som Claes Caldenby, arkitekturprofessor på Chalmers, som tycker att det är de fula husen som har mest karaktär! Men om tre byggnader/områden har de flesta varit överens: Forumhuset i Gamlestan, studentbostäderna på Kjellmansgatan i Masthugget och Masthuggsterrassen, etta, tvåa och trea i omröstningen bland GT-kulturens läsare.

  Grattis, ni är Göteborgs fulaste hus!