Far och son Yuksel stoltserar med ett axplock av de vinnande pizzorna. Foto: Tommy Holl
Far och son Yuksel stoltserar med ett axplock av de vinnande pizzorna. Foto: Tommy Holl

Här är Göteborgs bästa pizzerior

Publicerad

GÖTEBORG. Västsveriges bästa pizzeria är funnen.

Du hittar den i Utby. Och i Haga. Samt i Fjällbacka. Dessutom vid Munkebäckstorget. Och i Olskroken.

Göteborgsområdets bästa pizzeria heter I Love Pizza, och ligger i Utby. Åtminstone om man ska tro GT:s läsare.

Men hur korar man då den bästa pizzerian?

En väg att gå kunde ha varit att låta en reporter testäta en pizza vid var och en av de pizzerior som GT:s läsare nominerat.

Med en hastighet på ett par pizzerior i veckan hade det dock dröjt ett år och elva månader innan saken varit biff.

Fick flest röster av läsarna

Bättre blev det då att räkna inkomna röster.

Och om antalet fått fälla avgörandet hade I love pizza i Utby sopat banan med konkurrenterna. Ingen annan pizzeria fick fler röster i jakten på den bästa pizzerian. Det är därför som far och son Yuksel ser så nöjda och belåtna ut.

Men flest och bäst är inte alltid samma sak. Så vi valde en tredje väg ut ur dilemmat.

Ni nominerade

När väl omröstningen stod klar var det, som tidigare nämnt, I love Pizza i Utby som gick segrande ur tävlingen. Men även pizzerior i Haga och Fjällbacka ska omnämnas. Gemensamt för samtliga är att pizzorna gräddades med värme, kärlek och/eller humor.

Sten Jutéus
Sten Jutéus

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER