Hans Rosenberg är presstalesman för Svenska kennelklubben. Foto: Anneli GranathHans Rosenberg är presstalesman för Svenska kennelklubben. Foto: Anneli Granath
Hans Rosenberg är presstalesman för Svenska kennelklubben.  Foto: Anneli Granath
Svenska hundägare lägger allt med pengar på omvårdnad av sina hundar. Foto: Javier Brosch / GETTY IMAGES/ISTOCKPHOTOSvenska hundägare lägger allt med pengar på omvårdnad av sina hundar. Foto: Javier Brosch / GETTY IMAGES/ISTOCKPHOTO
Svenska hundägare lägger allt med pengar på omvårdnad av sina hundar. Foto: Javier Brosch / GETTY IMAGES/ISTOCKPHOTO
Dvärghundar är trendigt i höst. Foto: Nikwaller / GETTY IMAGES/ISTOCKPHOTODvärghundar är trendigt i höst. Foto: Nikwaller / GETTY IMAGES/ISTOCKPHOTO
Dvärghundar är trendigt i höst. Foto: Nikwaller / GETTY IMAGES/ISTOCKPHOTO
Fler och fler hotell erbjuder hundboende i dag. Foto: Mikael SjöbergFler och fler hotell erbjuder hundboende i dag. Foto: Mikael Sjöberg
Fler och fler hotell erbjuder hundboende i dag.  Foto: Mikael Sjöberg

Här är fem tydligaste hundtrenderna i vinter

Publicerad

Ekologiskt foder, hundvänliga hotell och hundbäddar för tusentals kronor.

Vi blir allt mer måna om att ta bra hand om vår fyrbenta familjemedlem - hunden.

Hans Rosenberg på Svenska kennelklubben sammanfattar höstens och vinterns tydligaste hundtrender.

Ekologiskt foder

"Konsumtionen av ekologiskt, svenskproducerat och Kravmärkt hundfoder har ökat när hundägaren har blivit mer medveten. Vi köper själva mer ekologiska produkter, och det gäller även våra hundar. För några år sedan köpte vi knappt ekologiska ägg, nu tar de slut varje påsk. Vi vill att hundarna ska ha en bra kost. Det är ett ställningstagande."

 

Dvärghundar

"Chihuahua, mops och cavalier cocker spaniel - dvärghundarna har ökat i popularitet. De små hundarna är generellt populära i dag då de är mer behändiga än större hundar. De är också familjevänliga. Det är lättare att lämna sin cavalier cocker spaniel till farmor jämfört med att lämna över sin rottweiler.

 

Påkostade tillbehör

"Materiella tillbehör har blivit allt viktigare för hundägarna. Vissa köper den där svarta hundsängen på ben för 1 500 kronor eftersom den passar inredningen i hemmet, även om hunden kan ligga i en enkel hundkorg. Andra köper diamanthalsband i stället för ett vanligt, funktionellt läderband."

 

Utökad omvårdnad

"Vi lägger allt mer pengar på våra hundar. Många betalar en eller flera tusen kronor i månaden på hunddagis. Och det är inget som ser ut att minska. Vi är också noga med att ta våra hundar till veterinären direkt om det skulle kunna vara något. Där ser man en skillnad jämfört med förr där man kanske väntade ett slag."

 

Fika med din hund

"Då resandet ökar i samhället ökar också boendemöjligheterna för hundfamiljer. Hundägare väljer hellre ett hotell där man kan ta med sin hund än tvärtom Vi fikar och äter också ute mer i dag. Och restauranger och kaféer erbjuder att man kan ta med sin hund. Företagen ser hundägarnas behov och att vi är en del av samhället."

Erik Göthlin
Erik Göthlin

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER