FEM OMKOM. På E20, även kallad "Dödens väg", omkom en hel familj med två vuxna och tre barn i januari i år. Röda vägar markerar de tio farligaste vägarna enligt Motormännen. Gula vägar är de farligaste sträckorna i Västsverige enligt ­polisens trafik­enhet i Västra Götaland. Foto: Torbjörn Axelsson
FEM OMKOM. På E20, även kallad "Dödens väg", omkom en hel familj med två vuxna och tre barn i januari i år. Röda vägar markerar de tio farligaste vägarna enligt Motormännen. Gula vägar är de farligaste sträckorna i Västsverige enligt ­polisens trafik­enhet i Västra Götaland. Foto: Torbjörn Axelsson

Här är den farligaste vägen i Göteborg

Publicerad

Kungälvsleden är den farligaste vägen i Göteborgsområdet.

De senaste tre vintrarna har 70 olyckor inträffat här, skriver Metro.

– Det vanligaste är att folk blir påkörda bakifrån, säger trafikpolisens chef Lennart Hjelm.

Svårt väglag på vintrarna med snö och is bäddar för olyckor.

Förra vintern inträffade hela 400 olyckor med motorfordon i Göteborg, 22 av dessa var allvarliga, uppger Metro som hänvisar till Trafikverkets statistik.

Den farligaste vägen av alla är Kungälvsleden där 70 olyckor inträffat de senaste tre vintrarna.

– Den är väldigt trafikerad på morgnarna, säger Lennart Hjelm, chef för trafikpolisen i Göteborg till Metro.

"Blir påkörda bakifrån"

Det är en särskild typ av olycka som dominerar.

– Det vanligaste är att bilar blir påkörda bakifrån. Man håller inte avstånden på de stora lederna, säger Hjelm.

Även Bergsjövägen är hårt olycksdrabbad med nästan 20 olyckor sedan 2009.

Hjelm uppmanar trafikanter att vara observanta på förutsättningarna och ta det lite lugnare om det till exempel snöat.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER