Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Hanteringen av Shahbaz Khan som ”blev droppen”

Shahbaz Khan. Foto: HENRIK JANSSON / GT/EXPRESSEN
Ann-Sofie Hermansson. Foto: HENRIK JANSSON

Behandlingen av kommunalrådet Shahbaz Khans beskrivs som droppen som fick bägaren att rinna över för S-styrelsen i Göteborg.

- Jag blev verkligen besviken, säger Shahbaz Khan.

Men Ann-Sofie Hermansson förnekar att hon skulle sagt något som inte är sant i samband med Khans avgång.

Det var i lördags som Shahbaz Khan i ett meddelande på Facebook offentliggjorde sin avgång som kommunalråd med ansvar för en serie tunga frågor: trafik, miljö och stadsutveckling.

Han säger själv att det var en samvetsfråga.

- Jag känner mig obekväm i att jag upplever att det är en för liten krets som fattar avgörande strategiska beslut för vårt arbete i Göteborg. Jag är inte nöjd.

Hade olika syn

Han vill inte gå in i konkreta exempel eller i detaljer, det är sådant han säger att vill hålla internt, säger han.

Men att de har olika syn, han och ”Soffan”, är han öppen med. Och han säger att han varit väldigt tydlig med skälen internt.

– Det har varit ett otroligt svårt beslut att ta. Som jag verkligen har dragit mig för. Men jag frågade mig: Kan jag stå för detta? Kan jag stå för det sättet vi arbetar i Stadshuset i dag? Jag kan inte det. Då kan jag inte vara kvar på den posten.

En del i kritiken mot Ann-Sofie Hermansson har varit en uppfattning om att hon antytt en annan förklaring till varför Shahbaz Khan lämnat sin post.

– Det var droppen för flera av oss, sa distriktsordföranden Anna Johansson vid eftermiddagens presskonferens vid Järntorget i Göteborg.

– Jag blev verkligen besviken när jag fick det berättat för mig att det stod i media. Jag var väldigt tydlig varför jag slutade, säger Shahbaz Khan.

”Inget är osant”

Några tydliga exempel på att Ann-Sofie Hermansson verkligen angett ”familjeskäl” för Shahbaz Khans avgång finns inte att finna i några medier. Inte heller i det pressutskick som gick ut i helgen. Men i en artikel i GP finns vissa antydningar om att hon ska ha påstått att Khan ville avgå under hösten av dessa skäl.

Själv säger Ann-Sofie Hermansson:

– Jag kan bara beklaga om Shahbaz Khan tagit illa vid sig kring något jag sagt. Men jag kan garantera att inget av det jag sagt kring hans avgång är osant.

 

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!