Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Hängs ut på nätet som djurmördaren

Sedan det sista dådet - katten Mjau som hängdes upp på dörren till polishuset i Lerum - har många oroliga hört av sig till polisen i Alingsås. Foto: Sara Pettersson
LERUM. Än är kattmördaren i Lerum inte fast. Men på nätet har en 20-årig lerumsbo pekats ut som den skyldige. - Det är fruktansvärt att anklagas för något sådant, jag har själv katt, säger han.
Tre katter och en hund har hittills blivit dödade. Sedan det sista dådet - katten Mjau som hängdes upp på dörren till polishuset i Lerum - har många oroliga hört av sig till polisen i Alingsås. Särskilt människor vars katter har försvunnit.
- Men de som har drabbats tidigare har oftast fått personliga brev, det har inte någon av dessa. Så katterna kan ju ha sprungit bort, säger Mårten Gunneng, inre befäl på Alingås-polisen.
Under helgen har polisen också fått in tips på vem mördaren kan vara. Samtliga tips pekar mot samma person.
- Det har tydligen florerat rykten på nätet. Vi har pratat med personen, men han är inte misstänkt, säger Mårten Gunneng.
Men i mångas ögon är den utpekade 20-åringen skyldig.
- Både jag och min familj har fått hatmail. Någon skrev att jag borde dö. Det känns riktigt otäckt. Jag förstår verkligen att människor vill att den skyldiga ska åka fast, men det här har gått över styr, säger han.

Skrev djurskämt på nätet

Att han ändå har pekats ut tror han beror på något han skrev på nätet för kanske ett år sedan.
- Jag minns inte vad jag skrev, det var något skämt om djur. Men att koppla det till detta är väldigt långsökt. Det går inte att sätta ord på det jag känner nu. Det är som en mardröm.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!