Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Handläggare misskötte sig: ”Problem med disciplinen”

Detta är Försäkringskassan.
En handläggare på Försäkringskassan i Göteborg misskötte sitt arbete genom att komma sent, inte dyka upp och ”stjäla tid” från sin arbetsplats. Till sitt försvar angav mannen att han haft ”vissa problem med disciplinen på morgnarna”.
Foto: TT NYHETSBYRÅN

En handläggare på Försäkringskassan i Göteborg misskötte sitt arbete genom att komma sent, inte dyka upp och ”stjäla tid” från sin arbetsplats.

Till sitt försvar angav mannen att han haft ”vissa problem med disciplinen på morgnarna”.

Nu väntar en utredning där en eventuell påföljd ska fastställas.

Enligt dokumentation från handläggarens enhetschef på Försäkringskassan har mannen misskött sig i snart ett år. Handläggaren har bland annat kommit sent till jobbet och vid vissa tillfällen har han inte ens dykt upp.

Handläggaren har även tillgodoräknat sig mer tid än vad han arbetat för och han ändrade bland annat en sjukdag till en arbetsdag – trots att han inte var på jobbet just den dagen.

Det ledde till att enhetschefen drog in mannens flextid, men problemen fortsatte. 

Handläggaren fortsatte att komma sent till jobbet och han fortsatte att tillgodoräkna sig mer tid och under månaderna mars och juni fick mannen nio varningar av sin enhetschef.

”Problem med disciplinen”

I en utredning har mannen försvarat sig genom att säga att han haft ”vissa problem med disciplinen på morgnarna”. Något som han upplevde redan innan han anställdes på Försäkringskassan.

När chefen valde att dra in flextiden menar mannen att det blev bättre, trots att han fick nio varningar på kort tid. 

Nu ska Personalansvarsnämnden granska fallet och bestämma en eventuell påföljd.