Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Han misstänks ha dolt våldsam barnvåldtäkt – letade kvinnor

Mannen, som misstänks för en brutal våldtäkt på en liten flicka, annonserade på en populär dejtingsajt. Foto: Privat

I 24 års tid misstänks den frånskilde flerbarnspappan ha hemlighållit att han våldtog en liten flicka.

Innan han greps av polis sökte han kontakt med kvinnor på en populär dejtingsajt.

I sin kontaktannons beskriver Billdalsmannen sig själv som trygg, vältränad och intresserad av att resa.

Mannen nekar till alla anklagelser, men polis och åklagare är säkra på sin sak: Efter 24 år har man hittat den man som hösten 1995 misshandlade och våldtog en åttaårig flicka i Billdal, söder om Göteborg.

Den misstänkte våldtäktsmannen, en västsvensk flerbarnsfar i 60-årsåldern, kallades häromveckan till polisen för att bli DNA-topsad. Men han dök aldrig upp. När polisen åkte till mannens bostad var den tom, men han kunde senare gripas i Halland efter vad polisen beskriver som ett ”intensivt spaningsarbete”.

Enligt polisen är det mannens DNA som anträffades på brottsplatsen 1995. Han sitter nu häktad, på sannolika skäl misstänkt för överfallet.

Annonserade på dejtingsajt

På en populär dejtingsajt har mannen lagt upp en profil ”för att träffa nya vänner”.

På dejtingsajten beskriver mannen sig själv som rätt person för den som söker en trygg hamn. Vidare skriver han att han är vältränad och att han regelbundet motionerar.

Mannen anger också att han är intresserad av natur, resor och upplevelser. Han är redan flerbarnsfar men säger sig vara redo att skaffa fler barn om den han träffar är intresserad av det.

Mannen misstänks för en grov våldtäkt på en liten flicka för 24 år sedan. Foto: Polisen / Polisen

Skendränkte sin son

Mannen är tidigare straffad. 2008 dömdes han för grov fridskränkning, efter att ha misshandlat sin då minderårige son. Enligt domen ska mannen bland annat ha skendränkt sonen – tryckt hans huvud under vattnet i ett badkar – och satt sig på pojkens kropp och huvud.

Pojkens mamma, som träffade Billdalsmannen några år innan våldtäkten på den lilla flickan, berättar att mannen var charmig och trevlig till en början. Men snart visade han upp andra och betydligt otäckare sidor.

– Det var psykisk misshandel. Om jag till exempel pratade med en väninna i telefonen, kunde jag skynda mig att lägga på när han kom in i rummet. Han hade ett stort kontrollbehov. Men egentligen var det först när jag kom därifrån som jag förstod hur han styrde hela familjen, har pojkens mamma tidigare berättat för GT.

Hon är inte den enda kvinnan som har fallit för den misstänkte barnvåldtäktsmannen – han har varit gift flera gånger. Vad han hade för förhållandestatus när han greps är oklart. 

En granne till mannen berättar för GT:

 – Jag har nog aldrig träffat en så negativ person, han var negativt inställd till det mesta. Ändå hade man aldrig kunnat tänka sig att han gjort nåt sånt. Det känns fruktansvärt obehagligt.

 

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!