Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Han la godissvampar på tork - blev nätsuccé

"Nu ligger dom på tork iaf..." skrev Kenneth Torstensson på Facebook - tillsammans med en bild på godissvampar. Bilden fick snabbt över 20 000 likes.

I går gick GT ut och sökte fotografen till den supervirala svampbilden – och nu är han hittad.

Pontus Herber är mannen som hittade sina "favoritsvampar" och la dem på tork.

– Jag beskylls ofta för att ha Göteborgshumor, berättar han för GT.

Det var på tisdagen som GT berättade om Kenneth Torstensson som lade upp en annorlunda svampbild på Facebook – som blev en viral succé. Men bilden, som har fått över 30 000 gillningar och tusentals delningar, var inte tagen av Kenneth.

Nu är fotografen hittad. Han heter Pontus Herber och bor i Stockholm.

Har Göteborgshumor

– Men jag beskylls ofta för att ha Göteborgshumor. Jag fick idén när jag började se de här svampbilderna. Jag tycker om godissvampar, men inte riktig svamp. Det ser inte så gott ut när de lägger ut svamparna på tidningar. Men jag tänkte göra en kul grej av det, säger Pontus Herber.

I två veckors tid gick han och lurade på idén. När det blev dags att handla godis gjorde han så slag i saken.

– Då köpte jag en del svampar och "la dem på tork", så att säga. Det var jättekul och blev väldigt uppmärksammat. 150 gillningar är mycket för att vara mig, skrattar han.

Gillar "svampinjoner"

Att andra har delat vidare bilden med större framgång tar han med ro. I går blev han också uppmärksammad på GT:s artikel av flera kompisar. En kul nyhet som bryter av mot den "ordinarie" nyhetsrapporteringen, tycker Pontus Herber som mejlade tidningen och berättade om idén.

Men trots att han gillar godissvamparna har han några andra som favoriter.

– Det finns de som är mer som colasvampar, med bruna toppar. De är lite bättre än de orange. Sedan gillar jag så kallade svampinjoner, det stod det på ett julbord en gång. Då blir man glad när man ser det, skrattar han.