Han klädde av sig framför rånarna

Publicerad

29-åringen låtsades att han ville köpa kokain och prostituerade - i stället blev han intvingad i en bil och blev rånad.

I paniken klädde mannen av sig alla sina kläder och gav till gärningsmännen.

Nu åtalas två män för händelsen.

Enligt den 29-årige mannen kom en man fram till honom på Andra Långgatan och frågade om han ville köpa kokain. I förhör med polisen har 29-åringen uppgett att han kände att han skulle vilja sätta dit mannen, och började förhandla om priser. Därefter frågade mannen på gatan också om han ville köpa prostituerade. De både männen började diskutera priser också för det.

– Är du kvar om två timmar så köper jag av dig, annars kommer dina konkurrenter höra av sig till mig, ska 29-åringen ha sagt.

Sökte upp mannen

När han senare sökte upp mannen igen gick de och tog ut 2 000 kronor, innan de ska ha satt sig i bilen med ytterligare en annan man, och med en bil i släptåg. Men de träffade inga prostituerade kvinnor - utan i stället hamnade de efter en kortare bilfärd i Haga. Enligt 29-åringen hotade de honom med kniv. De ska senare ha kört vidare till Oskar Fredriks kyrka, och han berättade för polisen hur han där blev nedtryckt mot marken mot sin vilja. De ville att mannen skulle följa med och ta ut pengar, men i stället fick de hans kort och värdesaker.

Klädde av sig

– De ville ha in mig i bilen med det ville inte jag trots att de drog i mig. Då tog jag av alla kläderna. Jag stod helt naken. De gick igenom alla mina kläder, boxershorts, byxor, skjorta och kavajen, säger mannen i ett polisförhör.

Två män - 27 och 35 år gamla - åtalas nu för dådet vid Göteborgs tingsrätt. Enligt åtalet har också en tredje, okänd gärningsman deltagit. Sammanlagt åtalas de för rån, ringa narkotikabrott, rattfylleri, grovt vapenbrott, tillgrepp av fortskaffningsmedel vid flertalet tillfällen under året.

Johanna Rapp
Johanna Rapp

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER