Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Han föreslås ta över efter Anna Johansson

Mattias Jonsson, riksdagsledamot och valberedningens förslag som ny ordförande. Foto: LENA DAHLSTRÖM
Anna Johansson har valt att avgå som ordförande i Socialdemokraterna Foto: HANNA BRUNLÖF

Socialdemokraterna i Göteborgs valberedning föreslår Mattias Jonsson som ny ordförande i distriktsstyrelse efter Anna Johansson som har valt att avgå.

Distriktskongressen väljer ny ordförande i början av april.  

– Det är klart att jag är jätteglad över att valberedningen har landat i mitt namn, jag ser ödmjukt på det här. Sen är det kongressen som fattar beslutet, men det som valberedningen lägger fram väger tungt, säger Jonsson. 

Det har varit turbulent inom Socialdemokraterna i Göteborg den senaste tiden.

Socialdemokraternas distriktsstyrelse krävde den 11 februari Ann-Sofie Hermanssons avgång som gruppledare i Göteborg. Därefter följde några veckor av en infekterad och öppen strid inom partiet och den 3 mars fattades det formella beslutet att avsätta Hermansson under en extra distriktskongress.

Under den här tiden meddelade också ordföranden för Socialdemokraternas distriktsstyrelse, Anna Johansson, att hon väljer att lämna sin post.

Mattias Jonsson föreslås som ordförande 

Under tisdagen blev valberedningens lista på förslag klar.

Som ny ordförande föreslås Mattias Jonsson, i dag riksdagsledamot och ledamot i distriktsstyrelsen.

– Det är klart att jag är jätteglad över att valberedningen har landat i mitt namn, jag ser ödmjukt på det här. Det är fem personer som kandiderat och det är fem väldigt kompetenta personer så att valberedningen landat i mitt namn är jag glad och hedrad över. Sen är det kongressen som fattar beslutet, men det som valberedningen lägger fram väger tungt, säger Jonsson. 

Vivi-Ann Nilsson är den som sammankallat valberedningen. 

– Vi har i valberedningen haft fem väldigt dugliga kamrater som ordförandekandidater att välja bland. Vi fastnade till slut för Mattias Jonsson för hans fackliga erfarenhet, hans vana vid att lösa konflikter, han har ett brett kontaktnät och ett brett stöd i partiet här i Göteborg. Han har också lång erfarenhet av parti- och styrelsearbete och har en bred politisk kompetens, säger hon i ett pressmeddelande. 

Valet sker i början av april.