Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Han blir ny vd för Jula Holding

Magnus Kristoferson blir ny vd för Jula Holdingkoncernen.
Karl-Johan Blank, ägare till Jula Holdingkoncernen.
Foto: Pressbild
Foto: Jula

Magnus Kristoferson, 55, blir ny vd för Jula Holdingkoncernen.

– Det är med mycket energi och engagemang som jag kommer in i den här rollen, säger han i ett pressmeddelande.

Koncernens ägare Karl-Johan Blank konstaterar att Kristoferson har ”helt rätt profil och passar bra in i Julaandan”.

Magnus Kristoferson har en bakgrund från olika branscher inom näringslivet både i Sverige och internationellt. Närmast kommer han från rollen som koncernchef i Hedlundgruppen som också är ett familjeägt bolag.

Karl-Johan Blank, grundare och ägare till Jula Holdinkoncernen, kommenterar utnämningen i ett pressmeddelande:

– Han blir viktig för vårt långsiktigt planerade koncernbygge, och han är van att arbeta i familjeföretag där det ibland kan gå snabbt från ord till handling. Han kommer in med ny energi, och med för oss värdefulla erfarenheter från bland annat företagsinköp och koncernutveckling. 

Tar sig an rollen med ödmjukhet

Själv säger Magnus Kristoferson att han tar sig an rollen som ny vd med ”en stor portion ödmjukhet”:

– Det känns fantastiskt roligt, inspirerande och utmanande att axla rollen.

– De värderingar som finns i Julaandan stämmer in på mitt synsätt till 100 procent och har varit viktiga för mitt val. Julaandan bygger starka team och är en förutsättning för fortsatt tillväxt. Jag tror på att alltid bygga starka team med gemensamma värderingar och är därför lite extra imponerad över hur stark Julaandan verkligen är, säger han i pressmeddelandet.

I december fick även Jula AB en ny vd, Johan Sjöhagra, som hämtades internt i bolaget.

Etablering i Finland

Han anställdes 2018 som vd för Jula Sverige AB, och blev året därpå chef för företagets försäljningskanaler, med titeln Director Sales Operations.

– Vi står inför stora spännande utmaningar 2022 med bland annat etablering i Finland. Jag känner ett stort engagemang och har mycket energi för att ta Jula in i framtiden, förklarade han i december när han tillträdde som vd.

Jula kommer under året att etableras i Finland med varuhus och e-handel, och öppna fler nya varuhus på befintliga marknader. E-handeln ska även etableras i Europa.