Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Han blir ny chef för polisregion Väst

Klas Johansson, ny chef för polisregion Väst. Foto: Lars Hedelin

Klas Johansson har nu utsetts till ny chef för polisregion Väst.

Han har i tre månader varit tillförordnad regionpolischef.

–  Jag är stolt över att ha fått rikspolischefens förtroende, säger han i ett pressmeddelande.

Klas Johansson efterträder Klas Friberg som fram till i mars i år var tidigare regionpolischef. Johansson har sedan dess varit tillförordnad chef för region väst men nu har alltså rikspolischefen Anders Thornberg utsett honom till ordinarie chef.

– Jag är stolt över att ha fått rikspolischefens förtroende och jag kommer att göra allt som står i min makt för att regionen ska fortsätta att vara väl framme i arbetet för att öka tryggheten och minska brottsligheten, säger Klas Johansson i ett pressmeddelande.

– Vi har en bra verksamhet, inte minst när det handlar om metodutveckling och att vara drivande i samarbete med övriga aktörer i våra utsatta områden, konstaterar han.

Har varit polis i 36 år

Klas Johansson har varit polis i 36 år och kommer närmast från tjänsten som regionpolischef i polisregion Nord. Han har tidigare tjänstgjort som länspolismästare i Skåne och Halland.

I pressmeddelandet beskrivs Klas Johanssons ledarfilosofi som medarbetarorienterad och att han värnar om både den fysiska och psykosociala arbetsmiljön.

– ­Medarbetarna skapar polisen. Att de har en god arbetsmiljö och att de blir lyssnade på är en förutsättning för att de ska kunna göra ett bra arbete, oavsett var i organisationen de arbetar, säger han.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!