Årets Kenneth blev Kenneth Winsborg i Dalby utsågs till årets Kenneth. Foto: Sören Walldin
Årets Kenneth blev Kenneth Winsborg i Dalby utsågs till årets Kenneth. Foto: Sören Walldin

Han blev årets Kenneth

Publicerad
Uppdaterad
I går firade vi vår internationella Kenneth-dag.
I den svenska almanackan stavas namnet visserligen Kennet, utan h, och det är en styggelse, ett slags lågbudgetversion av ett i grunden oerhört vackert namn. Men okej då, en Kennet utan h är bättre än ingen Kenneth alls.
En och annan kollega på jobbet hade uppmärksammat högtidsdagen och grattade men från högsta tidningsledningen hördes inte ett ord, märkligt nog.

Keltiska kungar

Fast vi Kennethar bryr oss inte – vi vet ändå vårt värde och styrka, resultatet av århundradens kamp mot en ofta oförstående omgivning.
Tre framgångsrika keltiska kungar har burit det urgamla namnet och i Sverige är det Svenska Kenneth-klubben som sedan grundandet 1993 sprider kunskapen om Kenneths storhet.
Klubben utser varje år årets Kenneth och bland celebriteter som hedrats kan nämnas fotbollsspelaren Kennet Andersson och låtskrivaren Kenneth Gärdestad. Målet på sikt är förstås att Kenneth-dagen den 22 mars ska bli en allmän flaggdag. Det är vi 27 000 Kennethar i Sverige onekligen värda.

Kenneth-sedlar

Och vi har också en genial plan för att gynna handel och näringsliv i landet.
Eftersom så mycket numera kostar 299 och 399 kronor så borde naturligtvis riksbanken trycka upp sedlar med den valören. Gärna med en Kenneth på framsidan. Idén kommer ursprungligen från Kenneth-klubbens
orakel Kenneth Borg i Ensjömyren.

Årets Kenneth

Vi överlämnar den gratis till samhället – för sådan är vi Kennethar: Goda, vänliga och omtänksamma. Och vår genialitet gör vi inget för att dölja.
Vem som blev årets Kenneth? Tyvärr inte undertecknad – valet föll på skånske bilentusiasten Kenneth Winsborg i Dalby för hans kamp mot bensinskattehöjningarna.
En miljon namn-underskrifter har Kenneth samlat in. Grattis, Kenneth!
Kenneth Larsson
Kenneth Larsson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER