Foto: Anders Wiklund / Scanpix
 Foto: Anders Wiklund / Scanpix

Han är mannen som lånat sin röst till Poseidon

Publicerad
Uppdaterad
Basketspelaren Rudi Mbemba är mannen som lånat ut sin röst till Göteborgsikonen Poseidon. Konstnären Marianne Lindberg De Geer anordnade en provspelning inför ljudsättningen av Poseidon och valet föll på Rudi.
Hör hur Rudi Mbemba låter som Poseidon
- Han hade bäst omfång på rösten och det behövs i den miljön där det är mycket billjud. Hans röst var inte för genomträngande utan låg bra i rymden på Götaplatsen, säger hon.
Både hon och hennes ljudtekniker Jan Alvermark imponerades av Rudis röst.


"Borde bli skådis"

- Jan sa med en gång; han var så himla duktig, han borde bli skådis. Du vet att när du ropar mamma eller pappa kan det betyda så himla mycket - jag älskar dig, jag hatar dig, ge mig pengar - och han var duktig på att fånga de olika innebörderna.
Rudi Mbemba har själv inte hunnit se hur resultatet blev, just är han fullt upptagen i basketslutspelet med Solna Vikings.
- Men jag skulle gärna vilja se och höra hur det låter, någon får filma det åt mig! hälsar han.

Foto: Ingrid Norrman
GT kulturen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag

Mest delat just nu
VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER