Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Han är klar för Way out West

The tallest man on earth när han spelade på Way out West 2016.Foto: PELLE T NILSSON / STELLA PICTURES - PELLE T NILSSON
Publik på Way out West.Foto: ADAM IHSE / TT / TT NYHETSBYRÅN

The tallest man on earth kommer att spela på Way out West 2020.

Det bekräftar festivalen för tidningen GP.

Under singer-songwriterns konsert på Cirkus i Stockholm på söndagen delades reklamblad ut i publiken. På lapparna gick att läsa att The tallest man on earth kommer att spela på Way out West, torsdagen den 13 augusti. Det skriver Göteborgs-Posten.

För GP bekräftar Liza Nilsson, i Way out Wests festivalledning, bokningen:

– Ja, det stämmer. The tallest man on earth kommer att ta plats i Slottsskogen på festivalens första dag.

Kristian Matsson, som han egentligen heter, är ingen främling för festivalens publik. Han har tidigare spelat i Slottsparken både 2010 och 2016. The tallest man on earth slog igenom 2008 och spelade samma år som förband åt Bon Iver – som Way out West tidigare meddelat kommer spela som en av line up-akterna för nästa års upplaga av festivalen.

Medlemmar ur bandet Bon Iver spelade också på The tallest man on earths skiva Dark bird is home, samt efterföljande turné.

Fler bokningar att vänta

Den 13-15 augusti nästa år tar Way out West plats i Slottsskogen, för trettonde året i ordningen. Arrangörerna har tidigare berättat för GP att en rad artistsläpp kommer annonseras innan årsskiftet.