Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Hämta ditt paket – i en drive thru

Postnord förbereder sig inför julen.
Postnord satsar på drive thru i Göteborg.
Foto: JESSICA GOW/TT / TT NYHETSBYRÅN
Svenska mässan i Göteborg.
Foto: AXEL ÖBERG
Benny Karlsson, försäljnings- och marknadsdirektör vid Svenska mässan Gothia Towers.
Foto: Emmy Jonsson & Anna Hult/Svenska Mässan

För att förhindra trängsel hos ombuden satsar Postnord nu på drive thru.

Vid Svenska mässan i Göteborg kan du få ditt paket levererat direkt till bilen.

– Vi jobbar hela tiden för att hitta nya lösningar så att alla ska känna sig säkra när de hämtar ut sina paket i jul, säger Mathias Olsson, chef för Postnords ombudsnät i ett pressmeddelande.

Smittspridningen är fortsatt hög i Västra Götalandsregionen och julen närmar sig med stormsteg.

För att minska trängseln och smittspridningen hos ombuden under julhandeln satsar Postnord på en drive thru i Göteborg med plats för upp till 1 000 paket. 

– Vi har sedan i våras arbetat med utökade säkerhetsrutiner för att ställa om och använda våra ytor efter nya behov som uppstått i och med coronapandemin. Tillsammans med PostNord är det här ett ypperligt sätt för oss att med vår stora anläggning och centrala läge hjälpa till att minska risken för smittspridning när man ska hämta sina paket, säger Benny Karlsson, försäljnings- och marknadsdirektör, Svenska mässan Gothia Towers i pressmeddelandet.

41 000 kvadratmeter stor drive thru

Drive thrun kommer att vara vid Svenska mässans godsmottagning och är 41 000 kvadratmeter stor. Drive thrun öppnade den 4 december och kommer att vara tillgänglig fram till jul.

Med hjälp av sin bil kommer man kunna köra till Svenska mässans godsmottagning där man sedan får sitt paket levererat direkt till bilen.

– Vi vill att våra drive thru-ombud ska vara ett alternativ för alla som känner oro för att hämta ut sitt paket inför jul. Vi tittar hela tiden på fler sätt att utveckla vårt ombudsnät, säger Mathias Olsson i pressmeddelandet.

Se mer:

Peter Hesslin, chef för e-handel på Postnord.