Det blev en snabb visit för cannabisplantorna utanför kommunhuset. Foto: Colourbox/genre
Det blev en snabb visit för cannabisplantorna utanför kommunhuset.  Foto: Colourbox/genre

Hampaplantor växte i kommunens rabatter

Publicerad

Ett tiotal hampaplantor hittades under tisdagen i rabatterna utanför kommunhuset i Trollhättan.

Hur de kommit dit är fortfarande ett frågetecken.

– Det ser ju inte bra ut om kommunen har hampa i sina rabatter, säger Mari Källersjö, prefekt på Göteborgs Botaniska trädgård till Ttela.

Det var under tisdagen som det ovanliga fyndet gjordes vid kommunhusets rabatter i Trollhättan.

Lokaltidningen Ttela var de som först rapporterade om fyndet av det tiotal cannabisplantorna som hittades i rabatterna vid kommunhuset i Trollhättan, vilket kommunhusets personal själva först inte trodde på när de fick samtalet av fyndet.

Hampa är det svenska namnet på växten cannabis sativa och används för framställning av hasch och marijuana.

De används även till produkter som rep och textilier - i det här fallet är det dock ingen som känner till varför de har placerats vid just den platsen.

– Det var en intressant iakttagelse. Det betvivlar jag, men vi får gå och kika, sa Erik Johnsson, driftingenjör på gatu- och parkkontoret i Trollhättans stad, till Ttela.

"Jag tror inte det finns någon risk att någon kan bli hög"

Efter att ha gått ut och tittat i rabatten insåg han att uppmärksammelsen var äkta.

Hur plantorna har kommit dit är än så länge högst oklart.

– Det ser ju inte bra ut om kommunen har hampa i sina rabatter - men jag tror inte det finns någon risk att någon kan bli hög av att röka den, säger Mari Källersjö, prefekt på Göteborgs Botaniska trädgård när tidningen ringer upp.

Några timmar senare under dagen hade plantorna tagits bort av kommunen.

 

Följ GT på Facebook och Twitter för de senaste västsvenska nyheterna.

Josefine Olausson
Josefine Olausson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER