Ägaren av "Lilla Kiosken", Ramtin Amitlatifi passade på att ta en selfie med Isak Melin under rekordförsöket. Foto: PrivatÄgaren av "Lilla Kiosken", Ramtin Amitlatifi passade på att ta en selfie med Isak Melin under rekordförsöket. Foto: Privat
Ägaren av "Lilla Kiosken", Ramtin Amitlatifi passade på att ta en selfie med Isak Melin under rekordförsöket. Foto: Privat
3600 gram kött, 500 gram ost, 500 gram bacon och 420 gram bröd. Foto: Privat3600 gram kött, 500 gram ost, 500 gram bacon och 420 gram bröd. Foto: Privat
3600 gram kött, 500 gram ost, 500 gram bacon och 420 gram bröd. Foto: Privat

Hälsocoachens svenska rekord: 5 kg hamburgare

Publicerad

Glöm alla du trodde du var stora i maten – här har vi nämligen en riktig gigant.

Hälsocoachen Isak Melin, 26, gav sig på att äta en drygt fem kilo tung hamburgare – och var en munsbit från att nå ända fram.

– Det kommer nog dröja ett tag innan jag äter igen, resonerade han efter hamburgarrekordet.

Tänk dig det här framför dig: En perfekt grillad 200-grams hamburgare tillsammans med spröda grönsaker, krispigt bacon, smält ost och en krämig dressing – allt samlat i ett mjukt och härligt hamburgarbröd.

Har du bilden klar? Bra, tänk dig att den är 18 gånger så stor. Det är nämligen vad hälsocoachen Isak Melin från Eriksberg gav sig på att äta i "Lilla Kiosken" i Gråbo utanför Lerum.

3600 gram kött

Ägaren Ramtin Amirlatifi förklarar sin kreation närmare.

– Den innehåller 3600 gram kött, 500 gram ost, 500 gram bacon, 420 gram bröd och sen grönsaker, majonnäs och dressing. Totalvikten ligger på 5024 gram, berättar han.

Hamburgaren vid invägningen. 5024 gram låg matchvikten på.Foto: Peter Lindgren

Hamburgaren var stor nog för att slå svenska rekordet enligt upphovsmannen själv men definitivt tillräckligt tung för att slå Isak Melins personliga rekord på 4,5 kilo – ostekt.

För att lyckas med rekordet förberedde sig Isak Melin med beprövade metoder.

– Jag har ätit fem kilo mat två kvällar i rad, fast då har det mest varit grönsaker och liknande. Det är för att tänja magsäcken.

Sände live på Facebook

Efter en näve nötter till frukost var det på fredagskvällen dags för rekordförsöket och "Lilla Kiosken slog på stora trumman genom att bland annat sända live på Facebook.

Isak Melin under kampen mot den fem kilo tunga hamburgaren.Foto: Peter Lindgren

Efter en lång kamp mot sitt eget Mount Everest tvingades Isak Melin till slut ge upp precis innan toppen – men då fanns det endast en liten bit mat kvar på tallriken, i runda slängar en 200–grams hamburgare.

– 4868 gram har han stoppat i sig! Kung är han! konstaterade Ramtin Amirlatifi när Isak Melin kastat in handduken.

Ska upp och spela golf

Möjligtvis nytt svenskt rekord men definitivt en ny toppnotering för matmonstret Isak Melin. De udda utmaningarna är enligt hälsocoachen ett led i att lära sina kunder en läxa.

– Hamburgarrekorden gör jag på fritiden men det är för att jag försöker bara visa vad de ska hålla sig undan.

Hur ska du fira detta?

– Nu ska jag låta en kompis köra hem mig och sen tänker jag däcka på soffan. Sen får vi se om jag vaknar i morgon bitti för då ska jag ut och spela golf, säger en nöjd vinnare. 

Efteråt mottog Isak Melin en t-shirt från Ramtin Amirlatifi som ett bevis på sin bragd. Då han även slog rekordet vann han en summa pengar.Foto: Peter Lindgren
Love Hansen Siilin
Love Hansen Siilin

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER