Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Halland öppnar bokning för alla

Nästa vecka kan alla över 18 år boka tid för vaccination i region Halland.
Foto: DINENDRA HARIA/LNP/SHUTTERSTOCK / DINENDRA HARIA/LNP/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK

Nästa vecka öppnar Region Halland vaccinbokningen för alla som är 18 år och äldre.

– Att vi nu släpper in så många hänger samman med tillgången på vaccin och på att de yngre åldersgrupperna visat sig vara lite mindre snabba med att boka tid, säger vaccinsamordnaren Pernilla Wallerstedt till HN. 

Region Halland ligger långt fram när det gäller vaccinationer mot covid-19 och från och med nästa vecka är det redan dags för alla som är 18 år och äldre att kunna boka vaccinationstid.

Halland är bland de första regionerna i landet att erbjuda vaccin till samtliga från 18 år, skriver Hallands Nyheter.

På måndag kan personer födda 1994 och 1995 boka tider, sedan går det successivt neråt i åldersgrupperna under veckan och på fredag släpps de som är födda 2002 och 2003 in i vaccinationsbokningen.

Senare kommer vaccin att erbjudas för 16-17-åringar men tidpunkten kommer att beslutas nationellt och gälla i samtliga landets regioner.

”Mindre snabba att boka tid”

– Att vi nu släpper in så många hänger samman med tillgången på vaccin och på att de yngre åldersgrupperna visat sig vara lite mindre snabba med att boka tid. Intresset är stort, men de tar lite längre tid på sig, säger Pernilla Wallerstedt, vaccinsamordnare i Halland, till HN.

Hon konstaterar att det finns risk för att människor utifrån kommer att ta sig till regionen för att få vaccinera sig tidigare.

– Det som kan hända är att vi återigen får många bokningar från andra län. De senaste dagarna har vi sett en ökning från boende i Västra Götaland, säger Pernilla Wallerstedt.