Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Halland öppnar bokning för alla

Nästa vecka kan alla över 18 år boka tid för vaccination i region Halland.
Foto: DINENDRA HARIA/LNP/SHUTTERSTOCK / DINENDRA HARIA/LNP/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK

Nästa vecka öppnar Region Halland vaccinbokningen för alla som är 18 år och äldre.

– Att vi nu släpper in så många hänger samman med tillgången på vaccin och på att de yngre åldersgrupperna visat sig vara lite mindre snabba med att boka tid, säger vaccinsamordnaren Pernilla Wallerstedt till HN. 

Region Halland ligger långt fram när det gäller vaccinationer mot covid-19 och från och med nästa vecka är det redan dags för alla som är 18 år och äldre att kunna boka vaccinationstid.

Halland är bland de första regionerna i landet att erbjuda vaccin till samtliga från 18 år, skriver Hallands Nyheter.

På måndag kan personer födda 1994 och 1995 boka tider, sedan går det successivt neråt i åldersgrupperna under veckan och på fredag släpps de som är födda 2002 och 2003 in i vaccinationsbokningen.

Senare kommer vaccin att erbjudas för 16-17-åringar men tidpunkten kommer att beslutas nationellt och gälla i samtliga landets regioner.

”Mindre snabba att boka tid”

– Att vi nu släpper in så många hänger samman med tillgången på vaccin och på att de yngre åldersgrupperna visat sig vara lite mindre snabba med att boka tid. Intresset är stort, men de tar lite längre tid på sig, säger Pernilla Wallerstedt, vaccinsamordnare i Halland, till HN.

Hon konstaterar att det finns risk för att människor utifrån kommer att ta sig till regionen för att få vaccinera sig tidigare.

– Det som kan hända är att vi återigen får många bokningar från andra län. De senaste dagarna har vi sett en ökning från boende i Västra Götaland, säger Pernilla Wallerstedt.