Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Halkkaos på E20 - köer på tre mil efter olyckor

Foto: Henrik Snygg

Sju trafikolyckor skapade kaos på vägarna runt om i Västra Götaland på onsdagsmorgonen.

En kvinna i 20-årsåldern och en man i 40-årsåldern skadades allvarligt i en frontalkrock mellan Nittorp och Limmared.

På E20 utanför Mariestad uppstod milslånga köer efter en olycka med flera lastbilar inblandade.

Den allvarliga olyckan inträffade 06.31 på länsväg 1720 mellan Nittorp och Limmared. Två bilar frontalkrockade och vägen fick stängas av under en timmas tid. En man och en kvinna fördes till Södra Älvsborgs sjukhus i Borås och vårdas på intensivavdelningen med allvarliga skador. Deras tillstånd uppges dock vara stabilt.

Flera lastbilar välte

På E20 i höjd med Lyrestad utanför Mariestad uppstod ordentligt kaos tidigt på onsdag morgon, till följd av blixthalka. Larmet kom till SOS 05.00.

En lastbil välte mitt på vägbanan.

En lastbil stod på vägbanan med vält släp.

En lastbil välte vid sidan av vägen.

En lastbil hängde på mitträcket.

Dessutom var minst två personbilar inblandade.

Fortsatt stopp norrut

Enligt P4 Skaraborg ska även ett av räddningstjänstens fordon ha varit inblandat.

– Jag kan tänka mig att det varit ganska kaotiskt, sa Thomas Fuxborg, polisens presstalesman i Västra Götaland.

Inga personskador är inrapporterade från den olyckan men trafikproblemen är desto större.

Flera mil långa köer uppstod i båda riktningar, eftersom trafiken inte kunnat ledas om på grund av halkan. Nästan fem timmar efter olyckan, klockan 09.45, började trafiken att släppas på igen.

- Bärgning pågår fortfarande, norrgående körfält är fortfarande helt avstängt och vi vet inte hur länge det kommer att vara det, säger Ulf Edberg, presstalesman vid polisen i Västra Götaland, klockan 11.

Tre till sjukhus

Ännu tidigare i morse, klockan 4.36 körde en bil i diket på länsväg 2761 vid Holmestad utanför Götene. En person fick föras till Kärnsjukhuset i Skövde med buksmärtor. Klockan 5.52 inträffade en olycka på länsväg 3035 vid Mölltorp och ännu en person fördes till sjukhuset i Skövde med okända skador.

Vid 7.42 körde en kvinna in i en viadukt när hon väjde för ett rådjur på länsväg 200 vid Slätte i Töreboda kommun. Hon fördes till sjukhus med lindriga skador, enligt polisen.