Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Hala, 21, öppnar egen butik mitt i pandemin

Hala Aljuboori har precis öppnat sin godisaffär i Bollebygd.Foto: Privat / Privat

Nä många branscher och butiker har det tufft under corona går Hala Aljuboori mot strömmen.

21-åringen öppnar en egen butik mitt i pandemin. 

– Bollebygd är litet med fyra tusen invånare. Det har blivit ganska dött och jag kände att det måste livas upp, säger Hala Aljuboori.

Hala Aljuboori, 21, bor i Bollebygd utanför Borås men studerar till frisör i Göteborg. Men under sommaren kände hon att det var dags att satsa på någonting på hemmaplan.

– Jag kände att jag ville ut i arbetslivet. Jag har alltid studerat. Då såg jag att det var en butik till salu och jag kände att det saknas en godisbutik här, säger Hala Aljuboori, som tidigare har berättat om satsningen för Borås Tidning.

I lokalen låg tidigare en butik med namnet ”Choklad och kaffe”. Hala är övertygad om att hennes godsbutik kommer stå sig bra i konkurens med större aktörer som Ica och Coop. 

–Jag kommer ha utländskt godis också. Turkiska sötsaker som baklava och utländska kakor. Det är redan tomt det jag köpt in. Sen är det också mycket lösgodis. Jag letar just nu efter det bästa kaffet till mina vuxna kunder.

”Det är redan tomma hyllor”

Corona har inte fått henne att tveka. 

– Det är en alltid en oro men jag känner att så länge vi tar hand om varandra och är försiktiga så kommer det gå. 

I höst ska Hala studera sina sista fyra månader på frisörskolan och även ha praktik. Då tänker hon anställa. 

– Jag tänkte ha en till person här och så kan jag vara här på helger och ta hand om inköp och så. 

Butiken har bara varit öppen i en vecka men Hala känner redan att godisbutiken varit ett saknat inslag i Bollebygd.

– Jag har inte hört någonting dåligt. Jag har hört att det här har saknats och att det var längesen man hade någonting sånt här. Det är redan tomma hyllor i butiken.