Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Hakkors klottrade på kyrka – polis utreder hatbrott

En kyrka i Falköping, och en bil som stod parkerad i samma kommun, har utsatts för skadegörelse.

Det handlar om målade hotfullheter, hakkors och uppochnedvända kors.

Polisen utreder nu skadegörelse och hatbrott.

Under söndagsmorgonen så upptäckte en anställd vid S:t Olofskyrkan i Falköping att man utsatts för skadegörelse av ett obehagligt slag på utsidan av kyrkan.

Hans Lippens, polisens presstalesperson i Region Väst:

– Den anställde upptäcker att det står ”Dö jude”, ”Hitler” tillsammans med fem stycken hakkors och fyra uppochnedvända kors i röd färg.

Han fortsätter:

– Vi utreder skadegörelse och även hatbrott med anledning av klottrets natur. Men kyrkan har ingen koppling till judendom, vad vi har förstått.

Vill ha tips

Även en bil som stått parkerad i Kyrkerör i Falköping har utsatts. På bilen har ett hakkors ritats och polis skickade en patrull dit för att säkra bevis och ta upp anmälan. Även här är rubriceringen skadegörelse och hatbrott.

– Jag vill också nämna att en bil parkerad i Halmstad utsattes för samma typ av skadegörelse under natten. Den har fått ett hakkors målat på sig, säger Lippens.

Larmet om skadegörelsen i Halmstad kom in vid 02.30-tiden under tidiga söndagsmorgonen.

Det finns inga misstänkta i under söndagsförmiddagen och polisen vill gärna ha tips från eventuella vittnen till händelsen.