Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Håkans bolag gör miljonförlust

Håkan Hellström, senast det begav sig på Ullevi.Foto: HENRIK JANSSON / GT/EXPRESSEN
Håkan under ett framträdande i Skavlan 2016.Foto: OLLE SPORRONG

Håkan Hellström fyller Ullevi fyra gånger om nästa sommar – ett välkommet kapitaltillskott i stjärnans bolag Tro & Tvivel AB. 

Under 2018 rasade företagets omsättning med nästan 50 miljoner kronor jämfört med året dessförinnan. Det rapporterar GP.

– Artistverksamheten är det enda sättet att överleva, säger Björn Hellström, Håkans pappa, till tidningen.

2017 reste Håkan Hellström land och rike runt i en turné som kröntes med två utsålda spelningar på Ullevi. 

Men turnén hade knappt hunnit dra i gång innan den omåttligt populäre göteborgaren deklarerade att det här, det var den sista chansen på länge att se honom på scen.

I en intervju med Svenska Dagbladet berättade Håkan att han planerade att vara borta från rampljuset en lång, lång tid. 

– Jag kommer vara borta i några år nu. Jag kommer inte tillbaka nästa år och jag kommer nog inte tillbaka året efter det. Det är inget avsked, men det tar lite tid att göra nya låtar och jag tror det är bra om det tar lite tid, sa han till tidningen.

Och pausen märks i bokslutet för Håkans bolag Tro & Tvivel AB, där intäkterna från bland annat Håkans konserter hamnar. Det visar siffror som GP tagit fram. 

Gick med förlust

2017 hade bolaget en omsättning på hisnande 53 miljoner kronor, att jämföras med ”bara” 3,5 miljoner 2018. Totalt gjorde Tro & Tvivel en förlust på omkring två miljoner kronor.

– Håkan drar in en del pengar på sin musikförsäljning, men skivförsäljningen och streamingintäkterna är i sammanhanget försumbar, tyvärr. Artistverksamheten är det enda sättet att överleva, säger Håkans pappa Björn Hellström, tillika styrelseledamot i Tro & Tvivel, till GP. 

Håkan Hellström spelar för ett fullsatt Scandinavium, november 2016.Foto: /IBL / /IBL

Men helt nattsvart är det knappast. Enligt GP har Tro & Tvivel ett eget kapital på 74 miljoner kronor, och med fyra utsålda Ullevi-spelningar runt hörnet ser framtiden onekligen ljus ut.

Hur stor är då omsättningen och förtjänsten från ett utsålt Ullevi? Björn Hellström får frågan från GP.

– Det är inget jag kan svara på, säger han.