Jublet visste inte gränser när Håkan bjöd upp Joakim Thåström för att dela scen med honom. Foto: Anders Ylander / ANDERS YLANDERJublet visste inte gränser när Håkan bjöd upp Joakim Thåström för att dela scen med honom. Foto: Anders Ylander / ANDERS YLANDER
Jublet visste inte gränser när Håkan bjöd upp Joakim Thåström för att dela scen med honom.  Foto: Anders Ylander / ANDERS YLANDER
Håkan Hellström mörkade överraskningarna – och sparade den största till sist. Foto: Robin Aron / ROBIN ARON GT-EXPRESSENHåkan Hellström mörkade överraskningarna – och sparade den största till sist. Foto: Robin Aron / ROBIN ARON GT-EXPRESSEN
Håkan Hellström mörkade överraskningarna – och sparade den största till sist.  Foto: Robin Aron / ROBIN ARON GT-EXPRESSEN

Håkan sparade överraskning – Thåström

Publicerad

Håkan Hellström mörkade överraskningarna – och sparade den största till sist.

Jublet visste inte gränser när Håkan bjöd upp Joakim Thåström för att dela scen med honom.

– Ställ er upp för, ropade Håkan Hellström från scenen.

Även denna kväll hyllades bortgångne Freddie Wadling.

Spekulationerna har pågått under hela veckan.

En efter en har gästartisterna pekats ut – men nekat till medverkan.

Och Håkan Hellström sparade de största överraskningarna till sist. Under söndagskvällens spelning visste jublet inga gränser när artisten bjöd upp Joakim Thåström på scenen.

Thåströms management nekade så sent som för några dagar sedan till att artisten skulle spela tillsammans med Håkan.

Men strax efter halv elva-tiden bjöd Håkan plötsligt upp artisten. Jublet visste inga gränser när Thåström gick ut på scenen. Tillsammans framförde de "Bara om min älskade väntar".

– Ställ er upp för Joakim Thåström, sa Håkan Hellström från scenen.

Precis som under lördagskvällen gästade Miriam Bryant konserten för en duett. De två framförde "Det är så jag säger det". Låten blev till ett kärleksskådespeleri, där Miriam och Håkan sjung till varandra.

Framförde medley

Artisterna framförde ett medley, med bland andra Ted Gärdestads "För kärlekens skull", innan de lade sig tillsammans på scengolvet.

Innan Miriam Bryant lämnade scenen, delade de en kram.

– Göteborgs egen Miriam Bryant, säger Håkan från scenen.

Miriam Bryant var en av dem som nekat till att hon skulle spela med Håkan.

Seinabo Sey var en av de artister som rev ned störst applåder. Hon och Håkan sjöng en duett med låten "Jag hatar att jag älskar dig och jag älskar dig så mycket att jag hatar mig".

Även vännen Daniel "Hurricane" Gilbert gästade Håkan Hellström. Gilbert, som var Håkans högra hand fram till det att de gick isär 2012, var med på låtarna "Hurricane Gilbert" och "Tro och tvivel".

Även Sven-Bertil Taube uppträdde med Håkan. De framförde "Försent för Edelweiss" tillsammans.

Känslosam spelning

Precis som i lördags, blev det en känslosamt tung spelning. Under torsdagen gick Håkan Hellströms vän Freddie Wadling bort, 64 år gammal.

När låten "Gårdakvarna och skit" spelade, visades bilder på Wadling som en hyllning.

På storbildsskärmarna visades också bilder på Olle Ljungström, som nyligen gick bort, och även på Ted Gärdestad.

Håkan Hellström tog Freddie Wadlings bortgång hårt, har kollegan Stefan Sporsén berättat.

Följ GT på Facebook och få senaste nyheterna i ditt flöde

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER