Håkan plogar vägarna – i Hummer-limousine

Varför inte en snöskovel på limousinen tänkte Håkan Andersson och vips så hade han fixat dit en och nu tänker han slå världsrekord.
Foto: Privat

Håkan Andersson, 36, från Töreboda är entreprenören med bensin i blodet.

Nu har han specialutrustat sin Hummer-limousin med en snöskovel och räknar med att slå världsrekord.

– Jag brukar göra udda saker som ingen annan gjort, säger han.

Det var P4 Skaraborg som först berättade om Håkan Andersson, entreprenör och mångsysslare med allt som inkluderar maskiner, från snöröjning till limousiner. Han har fem stycken limousiner i sitt stall. Men det räcker inte, nu har han satt en snöskovel på sin Hummer-limousin.

Hur kom du på den här idén?

– Folk brukar säga att jag hittar på det mesta, säger han. Men vi håller på och snöröjer med andra maskiner och då tänkte jag att varför inte en Hummer, fyrhjulsdriven, limousin och så göra udda saker som ingen annan har gjort. Det är lite kul.

Håkan kom på att ett snöblad skulle passa bra på limousinen och sagt och gjort så fixade han ett sådant till bilen.

Tar sig fram

– När jag är ute och kör gäster kan jag garantera att de alltid kommer fram, säger han. De behöver inte tänka på att, kommer de att ta sig fram i dag när det är oväder eller hinner de skotta och så där.

Nu behöver alltså inte Håkan Anderssons kunder tänka på detta utan kan njuta av lyxen i limousinen, en Hummer med en 300 hästars V8-motor i.

– Det är vanlig standard Hummer och den tar sig fram, säger han. Den rör sig rätt bra.

Ännu har inga kunder åkt med bilen eftersom bilen hade premiär under onsdagen, men han har några bokningar framåt i tiden.

– De får väl en överraskning när de kommer och ser snöbladet, säger Håkan Andersson. Bladet kommer att sitta på under hela snösäsongen.

Under sommarsäsongen funderar han redan nu på vad han ska hitta på för kul för bilen.

– Men det vill jag inte avslöja nu, säger han pillemariskt.

Världsrekord

Håkan Andersson jobbar inte bara, han roar sig också, och i slutet av månaden drar han till Sandviken för att köra på is med sin specialutrustade raritet.

– För två år sen var vi uppe och körde med min andra limousin och en traktor, säger han. Jag ska göra den flygande kilometern på is. Jag har ansökt om världsrekord, snabbaste limousinen på is med snöblad!

Eftersom det inte finns någon mer limousin med snöblad så får man räkna med att Håkan Andersson vinner den tävlingen lätt.

FAKTA

Bilen

Hummer-limousin.

Modell H2.

Motor: V8.

Motorstyrka: 300 hästkrafter.

Årsmodell: 2006.

Limon har kört 15 000 mil.

Sittplatser i loungen: 12.

Kostar: Några miljoner om man ska köpa en ny, men bilen har haft några tidigare ägare och Håkan vill inte berätta hur mycket han gett.