Varför inte en snöskovel på limousinen tänkte Håkan Andersson och vips så hade han fixat dit en och nu tänker han slå världsrekord. Foto: Privat
Varför inte en snöskovel på limousinen tänkte Håkan Andersson och vips så hade han fixat dit en och nu tänker han slå världsrekord.  Foto: Privat

Håkan plogar vägarna – i Hummer-limousine

Publicerad

Håkan Andersson, 36, från Töreboda är entreprenören med bensin i blodet.

Nu har han specialutrustat sin Hummer-limousin med en snöskovel och räknar med att slå världsrekord.

– Jag brukar göra udda saker som ingen annan gjort, säger han.

Det var P4 Skaraborg som först berättade om Håkan Andersson, entreprenör och mångsysslare med allt som inkluderar maskiner, från snöröjning till limousiner. Han har fem stycken limousiner i sitt stall. Men det räcker inte, nu har han satt en snöskovel på sin Hummer-limousin.

Hur kom du på den här idén?

– Folk brukar säga att jag hittar på det mesta, säger han. Men vi håller på och snöröjer med andra maskiner och då tänkte jag att varför inte en Hummer, fyrhjulsdriven, limousin och så göra udda saker som ingen annan har gjort. Det är lite kul.

Håkan kom på att ett snöblad skulle passa bra på limousinen och sagt och gjort så fixade han ett sådant till bilen.

Tar sig fram

– När jag är ute och kör gäster kan jag garantera att de alltid kommer fram, säger han. De behöver inte tänka på att, kommer de att ta sig fram i dag när det är oväder eller hinner de skotta och så där.

Nu behöver alltså inte Håkan Anderssons kunder tänka på detta utan kan njuta av lyxen i limousinen, en Hummer med en 300 hästars V8-motor i.

– Det är vanlig standard Hummer och den tar sig fram, säger han. Den rör sig rätt bra.

Ännu har inga kunder åkt med bilen eftersom bilen hade premiär under onsdagen, men han har några bokningar framåt i tiden.

– De får väl en överraskning när de kommer och ser snöbladet, säger Håkan Andersson. Bladet kommer att sitta på under hela snösäsongen.

Under sommarsäsongen funderar han redan nu på vad han ska hitta på för kul för bilen.

– Men det vill jag inte avslöja nu, säger han pillemariskt.

Världsrekord

Håkan Andersson jobbar inte bara, han roar sig också, och i slutet av månaden drar han till Sandviken för att köra på is med sin specialutrustade raritet.

– För två år sen var vi uppe och körde med min andra limousin och en traktor, säger han. Jag ska göra den flygande kilometern på is. Jag har ansökt om världsrekord, snabbaste limousinen på is med snöblad!

Eftersom det inte finns någon mer limousin med snöblad så får man räkna med att Håkan Andersson vinner den tävlingen lätt.

Anette Fredriksson
Anette Fredriksson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag

Mest delat just nu
VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER