Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Håkan: "Hela livet har varit en uppladdning"

Håkan Hellström spelar på Ullevi i kväll.
Foto: Alexander Donka
Vad hoppas ni på i kväll?Moa Lundholm, 14, Mölndal:"Att det kommer bli bra, jag hoppas han spelar "Känn ingen sorg för mig Göteborg"."Viktoria Hedén, 15, Göteborg:"Jag tror det kommer att bli storslaget och mäktigt."
Foto: Jan Wiriden
Ida Hein, 16, Josephina Markham, 17, Lund:'' Att det ska vara lika bra som vanligt, eller bättre. Det borde bli väldigt stort i och med att det är den enda konserten i år.
Foto: Jan Wiriden
Hanna Lindegren, 16, Göteborg:'' Mycket! Massa, att det blir någonting vi aldrig kommer att glömma. Magi.
Foto: Jan Wiriden
Unni Källander, 17, Carin Eriks-son, 16, Stockholm:'' Massor, eftersom den är tre timmar lång lär han hinna med alla kända låtar. Det ryktas om att han ska spela "Fade away" också.
Foto: Jan Wiriden
Danek Sundqvist, 36, Eskilstuna:'' Jag är mest här i kön för att ha kul med kompisar och för att det är kul att campa. Men det ska bli skitkul, jag blev riktigt biten förra gången på Slottsskogsvallen.
Foto: Jan Wiriden

Håkan Hellström har laddat hela sitt liv - i kväll står han där och alla tiders rekord kommer slås.

Han har själv sagt att en konsert på Ullevi är för stort för att ens drömma om. Nu blir det i stället en sanning.

- Jag är väldigt rörd över att så många kommer i morgon och fortfarande hänger kvar efter alla år. Rekord eller ej, säger Håkan Hellström.

Samtidigt sänder han en hälsning till sina hard core-fans: Bli inte förkylda!

När Håkan Hellström, 40, gled in genom bakdörren på Ullevi för att gå på #Kentfest förra helgen välkomnades han med orden "Välkommen till din arena".

I dag kommer han själv att stå på scenen och allt pekar på att han kommer att slå alla tidigare rekord. Publiken sviker inte Håkan Hellström och han själv kunde inte ha varit mer taggad.

- Jag är väldigt peppad. Kan inte vänta tills jag får höra det första ackordet. Det har varit en lång väg hit, säger Håkan Hellström till Expressen på kvällen innan konserten.

Väntas dra 67 000

Det var många år sedan han själv hade utsikt över Göteborgs stoltaste arena från studentlägenheten. Många år sedan han agerade bollkalle på GAIS-matcherna och darrade till när han fick kasta bollen tillbaka till barndomsidolerna Samir Bakaou och Sören Järelöv.

I kväll är det Håkan Hellström som kommer att orsaka darrningar när 67 000 personer har tagit sig till Ullevi för hans enda spelning i år och hans största någonsin. Förmodligen Ullevis största någonsin.

"Väldigt rörd"

Men den ödmjuke sångaren visar inga prov på vinnarskalle. Hans tack riktas till alla de människor som köpt biljett, oavsett hur många dessa är. I en tidigare intervju har Håkan Hellström själv sagt att om bara en person som inte lyckades få en biljett till Slottsskogsvallen, som var den första arenan som var tilltänkt för spelningen, nu kan få gå på konserten så är bytet värt det.

Det blev tusentals fler som nu kommer att kunna njuta av hans Göteborgslyrik.

- Jag är väldigt rörd över att så många kommer i morgon och fortfarande hänger kvar efter alla år. Rekord eller ej, säger Håkan Hellström.

När det stod klart att han skulle få spela på Ullevi kunde han inte med att beskriva det som en dröm - att få äntra scenen på Ullevi är för stort för att ens komma drömma om, menade han.

"Finns inte ord"

Även om Ullevi är den enda arenan som kommer att kunna presentera Håkan Hellström under 2014 så har den senaste tiden för sångaren inte varit någon vila. En show för tiotusentals personer behöver man öva inför - även om det här är någonting som han repeterat för under nästan hela sitt liv.

- Under de senaste veckorna har jag mest repat. Men egentligen har hela livet sedan jag hörde Beatles och Elvis för första gången varit en uppladdning till det här, säger Håkan.

Hela Göteborg har bubblat under de senaste dagarna. Väntan på att kung Håkan ska kliva upp på scenen har varit lång och många av de som kommer att gå upp i eufori inne på ståplats på Ullevi på lördagskvällen har kämpat för att komma så nära honom som möjligt.

- Jag vet att många har tältat inför det här och det finns inte ord för hur rörd jag är över att de bryr sig så mycket. Men jag är oroad för dem. Att de blir förkylda eller kalla av regnet men jag hoppas innerligt att de har roligt ändå, säger Håkan Hellström.