Mannen åtalas för djurplågeri vid Vänersborgs tingsrätt. Foto: BJÖRN LARSSON ROSVALL / TT NYHETSBYRÅN
Mannen åtalas för djurplågeri vid Vänersborgs tingsrätt. Foto: BJÖRN LARSSON ROSVALL / TT NYHETSBYRÅN

Hade tio döda kor på gården – åtalas

Publicerad

En 59-årig man åtalas vid Vänersborgs tingsrätt för djurplågeri.

När tillsynsmyndigheten besökte hans gård i december hittade man tio döda och avmagrade nötkreatur.

Av djurskyddsskäl avlivades sedan ytterligare fyra.

Djuren hade inte fått tillräckligt med mat och vatten. Mannen hade inte mockat i ladugården och flera av kossorna var täckta av gödsel. Trots att flera av djuren var sjuka hade inte veterinär tillkallats.

Mannens återstående djur har tagits om hand av en bonde i närheten.

59-åringen erkänner brott mot djurskyddslagen men nekar till djurplågeri.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag

Mest delat just nu
VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER