Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

HA-rivalen lägger ned efter helgens attack

VåLDSAMT. Polis utanför mc-klubben Brimstones lokaler i lördags där en man skottskadades i ett stort bråk. Foto: Anders Ylander

Mc-gänget Brimstone lägger ned sin verksamhet efter helgens blodiga attack i Skene.

GT kan berätta hur Hells Angels med våld tvingade bort dem.

- De gjorde så mycket fel man kan göra inom mc-kretsar, säger en gängkälla till GT.

Polisen jobbar vidare med utredningen av den våldsamma attacken mot Brimstonelokalen i Skene natten till lördag där tre män blev skadade. En man sköts i benet, en knivskars och den tredje fick en yxa i huvudet.

- Vi arbetar med fallet, men inget större genombrott finns att rapportera. Ingen är gripen, förklarar Björ Blixter, polisens presstalesman i Västra Götaland.

Hittade sprängdeg

Enligt uppgift till Borås Tidning skickade polisen en bombgrupp till lokalen där man ska ha påträffat både sprängkapslar och sprängdeg.

- Det är inget jag kan kommentera, säger Björ Blixter.

Enligt gängkällor GT talat med handlar det om ett gammalt bråk mellan Brimstone och Hells Angels.

Gick emot HA

Medlemmarna i det attackerade mc-gänget Brimstone kallade sig tidigare för Sons of Demons. Det gänget, där flera medlemmar tidigare uttryckt lojalitet med Hells Angels, valde att markera mot HA genom att strunta i den så kallade Sverigemodellen. Modellen är det system som HA har för att kontrollera i stort sett allt inom mc-gängsvärlden.

- De ansåg sig stå över Sverigemodellen, säger en person med insyn i gängvärlden i Västsverige.

Hells Angels kunde inte tolerera detta utan skickade folk för att råna medlemmarna i Sons of Demons på deras västar. Efter det ombildades Sons of Demons till Brimstone. Markeringarna mot Hells Angels fortsatte när Brimstone börja föra samtal med HA:s huvudfiende Outlaws.

"Finns inte längre kvar"

Uppgifter till GT säger också att Hells Angelsanknutna personer inte bara ska ha attackerat Brimstones fest i helgen utan också ha gjort hembesök hos medlemmar för att få dem att lägga ned sin klubb.

I går kom också beskedet att Brimstone läggs ned. I ett meddelande på sajten Payback, som står Hells Angels nära, påstår en företrädare för Brimstone att de inte vet vem som ligger bakom attacken. Detta trots att vittnesuppgifter från första början sagt att det var HA:s stödtrupp Red & White Crew som låg bakom attacken.

Meddelandet avslutas med HA:s mål för hela aktionen mot Brimstone: "Vi har blivit tvungna att lägga ner klubben, och finns inte längre kvar."

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!