Den ledande Hells Angels-medlemmen har dömts för misshandel. Foto: MICHAEL PROBSTDen ledande Hells Angels-medlemmen har dömts för misshandel. Foto: MICHAEL PROBST
Den ledande Hells Angels-medlemmen har dömts för misshandel. Foto: MICHAEL PROBST
Göteborgs tingsrätt anser inte att mannen är lämplig för att utföra samhällstjänst. Foto: LENNART REHNMANGöteborgs tingsrätt anser inte att mannen är lämplig för att utföra samhällstjänst. Foto: LENNART REHNMAN
Göteborgs tingsrätt anser inte att mannen är lämplig för att utföra samhällstjänst. Foto: LENNART REHNMAN
Hells Angels-mannen döms mot sitt nekande. Foto: THOMAS ENGSTRÖMHells Angels-mannen döms mot sitt nekande. Foto: THOMAS ENGSTRÖM
Hells Angels-mannen döms mot sitt nekande. Foto: THOMAS ENGSTRÖM

HA-man misshandlade kvinna i barnkalasbråk

Publicerad

Den ledande Hells Angels-medlemmen var oense med kvinnan kring ett barnkalas – och misshandlade henne inför ögonen på barn.

Han har nu dömts, men på grund av sitt mångåriga medlemskap i mc-klubben anser rätten att han av säkerhetsskäl inte är lämplig att utföra samhällstjänst.

Straffet blir därför två månaders fängelse.

En fredag i fjol uppstod en hetsig diskussion mellan en man som är ledande i Hells Angels i Västsverige och en kvinna. De blev, enligt domen i Göteborgs tingsrätt, förbannade på varandra med anledning av ett barnkalas de planerade ha under helgen.

Det var kvinnan som senare gick till polisen och anmälde honom för att flera gånger ha slagit henne i ansiktet och sparkat henne. Barn blev vittne till det inträffade.

"Tingsrätten finner det ställt utom allt rimligt tvivel att han misshandlat henne på så sätt åklagaren påstått", skriver Göteborgs tingsrätt i sin dom mot Hells Angels-mannen.

Fick en örfil

Det är utrett att det var hon som inledde våldet genom att tilldela honom en örfil. Hans version är att det har handlat om självförsvar, men det är alltså inte någonting som rätten köper.

 

LÄS MER: Ledande HA-medlem åtalas för misshandel

 

Straffet blir två månaders fängelse. En möjlig påföljd hade kunnat vara samhällstjänst och enligt Göteborgs tingsrätt bedöms han personligen som lämplig för en sådan.

Men.

Eftersom han sedan många år tillbaka är medlem i Hells Angels "kan han av säkerhetsskäl och till tryggande av tredje part inte anses lämplig för samhällstjänst", anser Göteborgs tingsrätt.

Kastade ut honom

Mannen åtalades också för en annan misshandel av samma kvinna för några år sedan, men för den frias han då tingsrätten inte tycker att bevisningen håller.

I förundersökningen säger kvinnan att hon är rädd för att han ska använda sin position i Hells Angels för att komma åt henne. Hon uppger att hon kastat ut honom men att de blivit ett par på nytt och att hon litade på honom. Det var efter det som han begick misshandeln han nu dömts för.

 

LÄS MER: Bilderna avslöjar Hells Angels klubblokal inifrån

 

I samband med att åtalet mot honom väcktes var GT i kontakt med den ledande Hells Angels-medlemmen.

– Jag svarar inte på era frågor. Jag har inga kommentarer, sa han då.

Relaterade ämnen
Jonathan Berntsson
Jonathan Berntsson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER