Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

GW om misstänkta mördarna: ”Inget tvivel om att de fälls”

Ali-Reza, 31, försvann spårlöst i Göteborg 2016.
Leif GW Persson Foto: KARIN TÖRNBLOM/TT / KARIN TÖRNBLOM TT NYHETSBYRÅN
Göteborgs tingsrätt. Foto: LENNART REHNMAN / GT/EXPRESSEN

För tre år sedan försvann Ali-Reza spårlöst i Göteborg. 

Förra veckan åtalades två män för mordet på Ali-Reza.

Kroppen har inte hittats och misstanken är att den styckats.

I dag inleddes rättegången mot männen.

– Att de fälls är det inget tvivel om. Frågan är vad de fälls för, säger Leif GW Persson i veckans avsnitt av Brottsjournalen i TV4.

Det har gått tre år sedan Ali-Reza, 31, försvann spårlöst i Göteborg. Han sa till sin dotter att han skulle köpa cigaretter, men sedan dess har han inte setts till.

I augusti 2017 fick polisen in ett detaljerat tips om att Ali-Reza mördats i en lägenhet. Enligt tipset skulle det ha varit två gärningsmän och namnet på en av dem lämnades till polisen.

Lägenheten var vid tillfället för tipset såld och en helt annan person bodde där. Men polisen kunde ändå säkra ett stort antal blodspår och den utpekade mannen blev misstänkt i ärendet.  

I slutet av september åtalades två män misstänkta för mordet på Ali-Reza och under tisdagen inleddes rättegången. Men kroppen har ännu inte hittats.

– Den tekniska bevisningen i lägenheten är ganska övertygande. Där finns hur mycket som helst av blodspår efter offret på olika ställen, säger Leif GW Persson i tisdagens avsnitt av Brottsjournalen på TV4.

Ovanligt med styckmord

Ett av huvudvittnena i rättegången har berättat för polisen att hon hittat en kroppsdel gömd i en av de misstänkta gärningsmännens frys.

Enligt GW är det ovanligt med styckmord och vanligaste skälet till att en kropp styckas är för att lättare kunna transportera bort den. GW menar att de två misstänkta gärningsmännen har utfört handlingen i samråd. 

GW tror på fängelsedom 

Leif GW Persson menar att kroppen förvarats i en av gärningsmännens frys för att sedan ha transporterats bort bitvis.

Gärningsmännen kommer troligtvis att dömas till 14 års fängelse för mord, menar GW. Han tror även att de kommer dömas för brott mot griftefriden.

– Åklagaren har yrkat på alternativ hela vägen från mord till grovt vållande till annans död och synnerligen grov misshandel. Han har lagt ut en bombmatta. Att de fälls är det inget tvivel om. Det är jag ganska säker på. Frågan är vad de fälls för, säger han i Brottsjournalen.