Polishunden GW. Foto: PolisenPolishunden GW. Foto: Polisen
Polishunden GW. Foto: Polisen
Professorn Leif GW Persson. Foto: OLLE SPORRONGProfessorn Leif GW Persson. Foto: OLLE SPORRONG
Professorn Leif GW Persson. Foto: OLLE SPORRONG

GW blir västsvenska polisens nya kollega

Publicerad

Boråspolisens nya medarbetare är ingen mindre än GW.

Men det är inte kriminologiprofessorn det handlar om, utan en schäfer som snart ska bli en fullfjädrad polishund.

"Vilket roligt liv du har framför dig GW!", skriver polisen i Sjuhärad på sin Facebooksida.

Kriminologiprofessorn Leif GW Persson har återkommande gånger kommit med kritik mot spaningsledningen i Älvsborg i samband med Ulricehamnsmordet i SVT-programmet "Veckans brott".

Men nu verkar det som att det finns en chans att konfliken är glömd. 

Polisens senaste tillskott i teamet heter nämligen GW. Det är dock inte professorn själv det handlar om, utan en 18-månader gammal schäfer, skriver Borås Tidning.

"Vilket roligt liv du har framför dig GW! Nu hoppas vi att allt fungerar fint och att han passar bra för uppgiften!", skriver polisen i Sjuhärad på Facebook.

 

LÄS MER: GW:s hårda kritik mot polisen  

 

Inlägget har rönt uppmärksamhet bland följarna.

"Lika söt som sin namne GW Persson", kommenterar en Facebookanvändare.

"Vad säger Herr Persson om det här?", undrar en annan.

Polisen i Älvsborg verkar vara mycket glada över det senaste tillskottet.Foto: Polisen Älvsborg

GW ska nu tränas

GW ska nu tränas till att bli polishund. Han kommer från början från Försvarsmakten och har nyligen gått igenom ett lämplighetstest för att få prövas som polishund.

Han har precis haft en "lära känna"-period med sin hundförare.

"Han är 18 månader ung och charmig som få", skriver polisen på sin Facebooksida.

 

LÄS MER: Polishunden Jessis livsviktiga insats – hittade 2-åring 

 

Hundarna brukar vara färdigutbildade i tvåårsåldern och är kvar i tjänst tills de är omkring tio år. Så om bara några månader är GW en färdigutbildad polishund. Det finns drygt 400 polishundar i Sverige. Ungefär 70 procent av dessa är tyska schäferhundar.

Relaterade ämnen
Madeleine Bäckman
Madeleine Bäckman

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER