Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Gunhilds kärlekssemester – i det populära lyxparadiset

Gunhild Stordalen driver stiftelsen EAT-foundation, som fokuserat på de globala hälso- och miljöutmaningarna som är knutna till mat och matproduktion Foto: KARIN TÖRNBLOM / IBL BILDBYRÅ
Gunhild och Petter Stordalen gifte sig 2010. Foto: GEJO FOTO, SWEDEN /ALL OVER PRESS GÖRAN JOHANSSON

Tiotusentals Instagram-användare har den senaste veckan följt miljardärparet Stordalens semester på luxuösa resmål som Antibes och Saint-Tropez.

”Batterierna laddas och vi förbereder oss för en uppfriskande höst”, skriver Petter Stordalen, på en bild framför ett femstjärnigt hotell och med sin stora kärlek under ena armen.

Petter Stordalen fick tjata länge på sin blivande fru för att få henne att gå med på en dejt, och var bland annat tvungen att besegra henne i den norska löpartävlingen Bygdøymila innan hon till slut gick med på att träffa honom.

https://www.instagram.com/p/BmG1c5IHfas/?hl=sv&taken-by=petterstordalen

- Jag hade jobbat i två år för att få den där dejten och hade arrangerat med rosenblad. Allt var perfekt. Jag hade en T-shirt på mig som det stod "Love" på i samma färg som på rosorna. Till och med musiken var noggrant utvald. Hon noterade inget av detta, har Petter Stordalen tidigare sagt till Dina Pengar.

 

LÄS OCKSÅ: Petter Stordalen: ”Fixade världens dejt, men hon noterade det inte ens”

 

2010 gifte sig Petter och Gunhild Stordalen. Fyra år senare diagnostiserades Gunhild med den dödliga bindvävssjukdomen systemisk skleros. Av läkarna fick hon veta att hon i värsta fall bara har ett par år kvar att leva. 

Hon har sedan dess genomgått två riskfyllda stamcellstransplantationer på ett sjukhus i Nederländerna.

Listan – innan Gunhild dör

Peter Stordalen berättade i SVT:s "Skavlan" tidigare i år att den senaste stamcellsoperationen är Gunhilds sista chans att tackla sjukdomen.

– Om sjukdomen kommer tillbaka nu är det väldigt dåliga nyheter, sa han då.

När Gunhild Stordalen blev sjuk satte makarna ihop en lista över alla saker de ville hinna med innan döden kommer för att skilja dem åt.

Petter ville att de skulle lära sig att spela polo – medan Gunhilds lista nästan bara innehöll jobbrelaterade mål, skriver Dagladet.

 

LÄS MER: Nya uppgifter: Gunhild Stordalens hemliga plan  

 

– Jag har fått ett utgångsdatum på livet som jag inte hade räknat med. Att planera hur jag kan göra det jag hade tänkt göra under 50 år bara sex månader blev en utmaning som jag får energi av, sa Gunhild Stordalen till tidningen då.

I dag håller hennes "EAT Foundation" – som hon fick i morgongåva av Petter Stordalen – toppmöten i FN och har samarbeten med World Economic Forum i Davos.

Semestrar vid Medelhavet

Men att möta världsledare (Gunhild Stordalen) och styra ett hotellimperium (Petter Stordalen) kan ta på krafterna. 

Nu vilar kärleksparet upp sig på den Franska rivieran – och på sina respektive Instagram-konton delar de frikostigt med sig av sin semester. 

https://www.instagram.com/p/Bl204AXjF97/?hl=sv&taken-by=gunhild_stordalen

På en av Gunhilds inlägg syns Petter Stordalen – utsträckt i en solstol – jobba skoningslöst på sin redan imponerande bränna, medan hon själv har tagit skydd i skuggan med en rejäl tub solskyddsfaktor i näven och en bredbrättad solhatt på huvudet.

 

LÄS MER: Stordalen drabbade av tjuvar – på semestern 

 

Petter Stordalen har i sin tur lagt upp en bild framför ett femstjärnigt hotell i Antibes, med sin stora kärlek under ena armen.

”Back in black. 12 månader sedan sist, fantastiskt hotell och ännu bättre sällskap”, skriver hotellmagnaten.

 

Varnar – för nagellack

I Antibes passade Gunhild även på att måla sin makes tånaglar – när han sover. Något som hon skämtsamt också utfärdar en varning för att göra.

https://www.instagram.com/p/BmIb5qfDotX/?hl=sv&taken-by=gunhild_stordalen

”När du är i semesterläge och vill göra lite extra för din sovande make ...Var försiktig med vad du polerar för, han kanske inte låter dig ta bort det ..!” Skriver Gunhild Stordalen.