Gunhild Stordalen har blivit utsedd till Norges bäst klädda affärskvinna. Foto: ANNA-KARIN NILSSONGunhild Stordalen har blivit utsedd till Norges bäst klädda affärskvinna. Foto: ANNA-KARIN NILSSON
Gunhild Stordalen har blivit utsedd till Norges bäst klädda affärskvinna. Foto: ANNA-KARIN NILSSON
Gunhild Stordalens make Petter står vid sin hustrus sida. Foto: NORA LOREKGunhild Stordalens make Petter står vid sin hustrus sida. Foto: NORA LOREK
Gunhild Stordalens make Petter står vid sin hustrus sida. Foto: NORA LOREK

Gunhild Stordalens nya löfte: ”Hedrad”

Publicerad

Gunhild Stordalen prisas i hemlandet Norge.

"Jag är hedrad", skriver hon på Instagram.

Och efter utmärkelsen kommer hon nu med ett löfte.

Läkaren, filantropen och miljöaktivisten Gunhild Stordalen är folkkär i sitt hemland och hon har flera gånger prisats på olika sätt. För inte så länge sedan utsåg den norska veckotidningen KK henne till "Årets fighter" och nu är det Finansavisen, som i sitt Premium-magasin, lyfter fram Gunhild.

 

LÄS MER: Gunhild Stordalen: "Jag har aldrig haft mer lust att leva"

 

De utser henne till årets bäst klädda kvinna inom det norska näringslivet.

En utmärkelse som gör henne glad.

https://www.instagram.com/p/Bh6H48qgpIs/?hl=sv&taken-by=gunhild_stordalen

"Hedrad att utses till den bäst klädda norska affärskvinnan", skriver Gunhild Stordalen på Instagram.

Gunhild Stordalens löfte

Många av hennes följare tycker att priset är välförtjänt och Finansavisen skriver bland annat att Gunhild har en "smart och sofistikerad stil".

Och efter att ha blivit prisad passar Gunhild Stordalen på att ge ett löfte. På Instagram skriver hon att hon ska hyra ut halva sin garderob via en klädesuthyrningssajt och att hon i sin tur ska hyra minst vartannat klädesplagg som hon har på sig vid speciella tillställningar.

https://www.instagram.com/p/Bh6w0ksBCZ6/?hl=sv&taken-by=finansavisen_premium

"Sharing is caring", skriver Gunhild Stordalen på Instagram.

Något som går hand i hand med det som hon ser som sitt stora uppdrag i livet.

– Gunhild har en mission: hon ska rädda världen! Jag ska finansiera det men hon gör jobbet, sa hotellmagnaten Petter Stordalen, Gunhilds make, när han var och besökte Göteborg nyligen.

Inte lika glad

Finansavisen utsåg samtidigt Jon-Aksel Torgersen, koncernchef för den norska koncernen Astrup Fearnley, till bäst klädde finansman. Han blev däremot inte lika lycklig som Gunhild Stordalen.

 

LÄS MER: Stordalen – miljardären som vägrar trappa ner

 

– Det är inte det som står överst på min önskelista, svarar han när Nettavisen frågar om han inte är glad över utmärkelsen.

Relaterade ämnen
Jonathan Berntsson
Jonathan Berntsson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag

Mest delat just nu
VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER